Bang Bang GP kopplar greppet i F1bloggen Racing League efter Bahrain

f1bloggen-racing-league

Poängen är färdigräknade efter första loppet och det är Bang Bang GP som toppar listan med 975 poäng. En poäng före World Domination. Själv skrapade jag ihop dryga 600 poäng bara.. måste göra något med den där Saubern jag har i stallet..

För er som inte anmält stall tidigare, häng med nu! Länken där förklarar hur ni kommer in i rätt liga. Virtualsports finns här.

26 comments

Leave Comment
  • korrekt ser jag nu, och ändrat.

   väldigt kvick analys av mitt stall – måste satsa mer på bilarna. typ 16 % av poäng från bilar blir för tunt.. verkar inte som att bra förare kan väga upp..

 1. Lisa

  Får man ingen påfyllning i kassan? Här har jag skaffat mig en fet dubbelseger men inte ett korvöre i vinstpengar? Hur ska jag då ha råd att kasta ut Saubern… 🙁

  • Mårten

   Det skulle nog inte funka så bra om man fick mer pengar baserat på resultat. De som råkar pricka några tidiga segrar skulle kunna köpa in bättre material och snabbt bli helt ointagliga, bara för att de hade lite flax i början.

   Även om det så klart hade varit trevligt att få en bonus för min trippelseger i både förar- och märkestabellen. 😉 Hade jag bara satt rätt kapten också så hade det varit riktigt roligt.

   Det handlar om att göra det bästa med begränsade resurser helt enkelt. Att våga köpa någon som presterat dåligt några race så att priset på honom gått ner, för att man tror på honom framåt. Att gå emot strömmen i rätt läge.

  • Sebastian

   …och jag fastnade i lockouten i fredags (var inte den lite väl tidig?), så jag tror att jag börjar absolut sist 🙁 Blir tufft att ta igen alla ferrarikramare, men man kan ju alltid försöka.

 2. verkar som att det tar tre lopp före bilar och förare börjar ändra priser. tyckte också det var märkligt med 0 dollar fortfarande. har inte läst så noga, men så här står det;

  Q. When do drivers and cars begin to vary in value? How do you work out price changes?
  A. In order for driver/car values to change, they must have participated in at least 3 rounds. We do not publish the specific pricing formula, however it takes a rolling average from the last 3 rounds. This is then compared to their season average and previous performances, in order to work out the change.

  så hoppas verkligen det börjar röra på sig där efter nästa två lopp. men det är ju lite surt att sitta med sina val nu, eller börja röra på kanonerna där i topp..

   • tror du har rätt, det verkar inte som att man tjänar pengar, utan att bilar och förare ändrar priser, men att man har ett max-tak i budgeten att röra sig inom;

    men priserna börjar först ändras efter tre lopp.. som jag förstår det nu.

    fast osäker, får läsa på lite mer..

 3. Lisa

  Va? Inga pengar? Är det Bernie som hittat på spelet?

  Fast på ett sätt kanske det blir litet mer spänning på så vis, annars slutar det bara med att alla har toppförarna och toppteamen efter halva säsongen och ingen har en chans att komma i kapp?

  Och tur för mig att Ferrari, Alonso & Massa – och även McLaren – var såpass billiga eftersom det inte gick nåt vidare för dem förra året… 😀

  Nå, då åker Saubern ut och Renaulten in, det har jag råd med.

 4. Segfirre

  Lyckades bli av med den där dumma Saubern nu. Elakt att köra bra för försäsongen och sen inte vara bättre än Torro Rosso i rejset 🙁

  Ut med Sauber och Kamui, in med Renault och Hulkenberg.

  Någon som vet om man får 4st trades nästa omgång om man sparar dessa två man fick nu? Eller är det max 2 mellan varje rejs?

 5. Olag

  Jag tycker det e fegt att byta under säsongen…
  Jag ska köra samma hela året 🙂
  Mer sport i det 😛

 6. Michael

  Om man nu vill byta förare/bil. Hur gör man för att få fram listan med förare och bilar som man valde mellan när man startade stallet. Eller är enda valet att trade som jag inte vet hur det fungerar och vill inte offra en av mina byteschanser genom att bara chansa.

  • det är väl bara att trycka på trade på en förare eller bil. så kommer listan upp. men du har inte sålt föraren eller bilen ännu, men då tror jag du ser listan av möjliga andra du kan välja.

 7. FINNPWRUSA

  Vitto va slött! Skulle varit i topp om inte Kubica och Sutil hade stökat till de’ i första kurvan… =o(

  Håller laget med hopp om att de kan hålla isär och scora lite förar poäng om två veckor…

  • Lisa

   Man får tydligen +4 poäng per “position gained”…

   Kubica hade inga positions gained medan däremot Trulli hade det. Så kanske inte så illa att ha med nån av de bakre bilarna, trots allt – förutsatt att de kommer i mål och att några framför dem DNFar. 😛

 8. Joffa

  jag kör med samma förare troligen hela säsongen ut 🙂 så jag behåller alonso,ferrari, massa,redbull, Rosberg,force india och kobayashi, sauber 🙂

 9. Meister

  @ cia
  Poängsystemet hittar du genom att klicka på “help & game rules” och sedan “point scoring”.

  @ Henke R26
  Klicka på “league” så kommer du till resultatlistan.

Leave a Reply