F1bloggen Racing League II – skapa ett stall och häng med säsongen 2010!

virtual sportsSäsongsstart betyder säsongsstart för F1bloggen Racing League. Förra säsongen körde vi på F1Manager, i år går vi över på f1.virtualsports.com.au. Som jag skrev i en tidigare kommentar; lite mer grafik, lite fler valmöjligheter. Jag har redan varit inne och ändrar på mina föraroveraller 2-3 gånger..

Det hela är hur enkelt som helst; gå in på länken, registrera, skapa stall och knappa in liga-koden 304055 och anslut! Anmäl ett lag och se till att bjuda in fler! Ligan heter F1bloggen Racing, det var lite begränsning på antal bokstäver där.. Förra säsongen var det finfina Ronnie Peterson-inspirerade priser till platserna ett till tre och jag tror vi kan utlova priser till pallen även i år (lite beroende på om någon går in och köper lite annonsplats..)! SebastianScuderia Gröna Linjen var det som tog hem bucklan förra säsongen.

På virtualsports får man välja fyra bilar och fyra förare i sitt stall. I tillägg väljer man en kapten, som får dubbla poäng. Köpa och sälja förare och bilar gå så klart bra, men är begränsat till 20 byten under säsongen har jag för mig att det stod.

Själv ställer jag upp med Sinkadus F1 Team och har Vettel som kapten. För tillfället.. Fram till starten i Bahrain går det att anmäla sig, nu är det bara att slå till!

batman

(Okey.. den bilden har väl inte mycket med Formel 1 att göra, men den är kul. Här gör man egna..)

Andra F1-manager-spel som kan vara kul att hänga med på är ABs, iRace, F1manager. Fler?

42 comments

Leave Comment
 1. f1manager ligger ju nere för tillfället, man skulle sparat listan. vi var väl runt 150 stall förra säsongen? har för mig att jag hamnade nån stans nere runt plats 50.. men har ett vassare stall i år! har lyft in rosberg som lite outsider bland förarna, och sauber bland bilarna. lite chans, men så är budget begränsad också..

 2. Meister

  Man får byta hur ofta man vill ända fram till att de låser för första tävlingen, därefter är det 20 byten på säsongen och max 2 per omgång som gäller.

  Eftersom VirtualSports är en Australiensisk sida brukar uppdateringen av resultaten från varje omgång dröja till antingen måndag eller tisdag beroende på när tävlingen slutade. Så få inte panik om ni inte kan göra ändringar direkt efter varje tävling. :p

 3. F1 lover

  Man kan ju välja samma stall 2 gånger.
  Om tex ferrari skulle få flest poäng och man har två av dem. får man fler poäng då?

 4. Martin

  Hur tänkte de när de värdesätter Timo Glock och Nico Rosberg högre än Robert Kubica?

  Verkar som de enbart går på poäng från förra säsongen.

  • Meister

   De beräknar värdet efter resultatet i de senaste tävlingarna. Massa var t.ex. värd +$28 miljoner inför Ungerns GP förra året om jag minns rätt. Nu är han bara värd $14 miljoner inför Bahrain eftersom han missade så många tävlingar förra året.

   Värdet på både förare och bil kommer att ändras under året beroende på deras resultat i den senaste tävlingen.

 5. Hopp hopp,

  Nu är Komplicerat GP (fd Rotiz GP, kan världsmästarna så kan jag) på gång. Jag har för mig att det inte gick alltför illa förra säsongen, men satsar naturligtvis på högsta placering.

  Ska bli riktigt kul med det här igen!

  För övrigt kan jag informera lite snabbt att O’Learys i Skövde kommer visa F1 även denna säsong. Jag kommer säkerligen dyka upp då och då, och jag har hört ryktas att det förra säsongen var upp till 20 pers på plats just för F1. Så det kan bli roligt.

  • blev lite ont om cash på slutet.. jag kör med red bull som främsta kort bland bilarna. så en renault och en williams. sauber är outsidern som jag hoppas kan plocka lite överraskningspoäng. men får nog samla lite stålars för att byta upp till en mercedes eller en ferrari eller mclaren..

   men en vettel som kapten och alonso på laget bland förarna ska nog se till att plocka en god del poäng!

   • Martin

    Okej. Jo det blir ju lite ont om pengar på slutet som sagt. Har funderat på Alonso (kapten), Massa, Rosberg (pengabrist), Vettel/Button. Ferrari, Williams, Renault, Sauber. Vad tycks? Sen får man samla lite kosing och köpa tex mclaren etc. Det är ju ganska omöjligt att avgöra vilka man ska ha eftersom denna säsongen kommer bli något extra.

    Vem är säkrast? Vettel eller Button?

 6. Patrik

  EP GP är också med. Fick bli Vettel, Alonso, Rosberg och Kubica som förare. Red bull, Ferrari, Force India och Renault som bilar.
  Får se hur detta slutar, har faktiskt aldrig lekt nått sånthär förut 😛

 7. Martin

  En fråga till er som vet: Varför hade ferrari typ två versioner av F2008:an? Ibland såg man en med “städfena” och en utan.

 8. FINNPWRUSA

  FINN POWER USA är med… mycket nöjd med min uppställning (tills Kubica och Renault bombar…)

  Där var 119 team nu… vet inte varför jag ‘rankas’ 40 som kom in sist?

  P.S. Jag hade missat den här bloggen men sökte upp den efter jag läste om ABs liga… kanske flytta den till sida 1?

  • coolt med 119 stall med redan. till säsongsstarten tänker jag att vi är ännu fler!
   bra ide att flytta upp inlägget. men tror jag skriver om det några gånger till när det närmar sig så vi får med oss några till.

   just nu är det väl slumpmässigt var man hamnar i listan, men efter första omgången sätter ranking in tänker jag.

 9. FINNPWRUSA

  Om jag (datorn/nätet) räknat tiden rätt har man sex timmar på sig att ändra om mellan första träningen på fredagen och lockdown på siten???

  formula1.com hade nu 9 dagar 12 timmar till första fredags träningen
  virtualsports.com hade samtidigt 9 dagar 18 timmar tills lockdown

 10. HENKE R26

  Team LSH F1 är anmält. Har inte riktig koll på hur detta funka men verkar riktigt kul. 2 Renault bilar och 2 red bull.

 11. Linus

  Ställer upp med Motor Nord. Har ingen aning om vad jag håller på med utan hoppas på att alla andra kör bort sig 🙂

 12. Michael

  Hej Daniel och ni andra F1-fans
  En ny deltagare här med en önskan att du kollar om jag är med i din liga. Jag angav din kod, men ser inget om ditt liganamn.
  Mitt racing team heter “Blåbären gasar” för att jag är en nybörjare och nybörjare kallas blåbär.

  Hur gör jag för att byta liga om jag nu har gjort fel. Kan bara välja privata ligor med inbjudan och det var det jag valde vid setupen samt angav din kod.
  Michael

  • Michael

   Du behöver inte kolla, jag är ansluten nu till rätt liga.
   Har dock en annan fråga som nybörjare. Är det en fördel att inte spendera alla pengar på förare och bilar. Tänkte mest om det kommer andra kostnader som måste täckas eller om dessa 120 miljoner endast är till för att köpa förare och bilar.

 13. Peter

  Och vi gamla som inte är så bra på engelska har förstås inget svenskt val och blir utestängda som vanligt…??? … eller..???

  • FINNPWRUSA

   Peter,

   Det är inte SÅ svårt… bara följ linken ovan (virtualsports), klicka ‘register’ till höger om ‘PLAY’ knappen…
   1: Allt med * måste fyllas i (förnamn, efternamn, kön, skriv none för postnummer, födelseår)
   2: Ditt lag info, lag, kontakt, log-in info (lösen)
   3: Första valet: INVITED, kod från ovan; 304055

   YES så du kan blogga där (på svenska)

   Markera nedersta boxen (att du e med på reglerna för siten)

   Register and Play

   Du torde komma rakt in annars logga in med e-mail och lösen. Välj team.

   Bygg ditt lag med 4+4 inom budgeten, den räknar ner och du kan ändra hur ofta du vill tills i morgon, fredag… aktivera ändringarna och gå in på league för att försäkra dig om att du är på listan med oss (180 eller så) andra…

   Hoppas du kommer med! Annars kanske ABs liga är på svenska?

 14. Crouchen

  Gött, missade två första rundorna förra säsongen och nu har jag missat första rundan 2010… Jag som har gått och laddat men inte hunnit fixa stallet pga en massa jobb. Nu kom jag hem tidigt och satte mig framför datorn, hällde upp en fredagsöl och rattade in mot F1-Bloggen Racing League – lockout…

  Snacka Loser-Bosse…

  Trevlig helg =)

Leave a Reply