Marcus Ericsson vann Formel 3 i Japan

f3-japanHar inte så bra koll på Formel 3 borta i Japan, men vi har ju en svensk förare med där, och han har nu gått och vunnit hela serien. Nu snackas det om möjligt F1-test för Marcus Ericsson från Kumla.

Någon här som vet mer om det? Har inte lyckats hitta något om vad man vinner när man vinner serien.. automotorsport.se skriver;

Efter en F1-test (eventuellt hos Toyota?) krävs det sannolikt även en säsong i GP2 för att spetsa meritlistan. Sökande efter ett lämpligt team för Marcus i GP2 2010 pågår.

Men av det blir man ju inte mycket klokare. Men en plats i GP2 hade ju varit riktigt kul till nästa säsong! Och Hohenthal, som haft en ganska taskig säsong siktar på förnyat kontrakt i Formel 2 enligt AB.

Här är lite mer info på Marcus hemsida. Och officiella F3-Japan-seriens hemsida, men där fattar man ju inte mycket..

Mer i media (SvD,).


3 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Väldigt kul! Grattis Marcus!

  Hoppas verkligen han kan fixa en GP2 eller F2 plats till nästa år. Det ska dock mycket till för att han ska kunna komma till F1. Det handlar till 10% om talang och 90% om pengar, och det sistnämnda brukar vara ett stort problem för svenska förare. Det krävs en fantastisk prestation i GP2 eller F2 för han ska ha chans på en F1-styrning. Helst ska han vinna serien med god marginal redan som rookie.

  Det är ju i alla fall positivt att antalet tillgängliga platser i F1 ser ut att öka med 30-40% nästa säsong.

 2. Magenus

  OM han ens kommer till GP2? Det krävs ju dessvärre en jävla massa pengar för att komma in i den svängen också. Ericsson borde ta sitt förnuft till fånga och sluta sponsra en jävla massa segelbåtar som ingen ändå tittar på och satsa på Marcus Ericsson istället!

 3. Elloh

  Det gäller att han kommer in i Toyotas förarprogram (Toyota är motorleverantör till hans stall i JF3), och Toyotas förarprogram har sammarbete med DAMS-stallet (kör i GP2 och GP2 Asia) sen så har dom också något sammarbete i F3 Euroseries.

  Men först så ska Ericsson köra i Macau GP på slutet av november.
  För er som inte vet så är det ett lopp där alla dom bästa F3 förarna kommer från olika F3-klasser runt om i världen, alla stora förare har kört det loppet.

  Förra året så fick Ericssons stall (TOM´s) både pole position och vinsten (2 olika förare) så den bilen verkar gå bra på Macau.
  Bra resultat där så kommer han hamna i blickfånget bland alla viktiga personer i motorsporten.

Leave a Reply