Sebastian Hohenthal summerar ganska misslyckad säsong i Formel 2

Vi har ju en del svenskar ute i olika klasser, en av dem är Sebastian Hohtenthal i Formel 2. Nu är första säsongen för den återstartade klassen avslutad.. och det gick väl inget vidare för Seb direkt.

Hemmatidningen Dala-Demokraten har en artikel med kortkort intervju av Sebastian här. En lite spännande kontrovers som jag inte läst om tidigare är det att bilarna i enhetsklassen varit så olika. Så här skriver de;

Hohenthal berättar också att det är heta diskussioner i F2-leden om att bilarna är så olika. Enligt kontraktet ska arrangören leverera identiska bilar till förarna. Många ifrågasätter om det verkligen är så.
– Jag försöker hålla mig utanför den diskussionen. Men visst är det konstigt när Andy Soucek (mästerskapsvinnaren) var en sekund snabbare per varv jämfört med tvåan. En halv sekund kan jag köpa men inte en hel sekund, inte i en en enhetsklass, säger han.

Spanske Andy Soucek vann alltså klassen. För Seb gick det sämre. Sju ynka poäng är inte någon direkt lyckad säsong. Soucek samlade ihop 115 i jämförelse.. Alla poäng finns på officiella F2-hemsidan här.

Annars inte mycket nytt om vad Sebastian hittar på nästa år. Kvar i F2 eller någon annan formelklass får man hoppas. Hohenthals egna hemsida finns här. Markus Ericsson i GP2 och Sebastian Hohenthal i Formel 2 hade varit något till nästa säsong. Försten till F1 vinner..

Mer i media (AB, AMS,).

1 comment

Leave Comment

Leave a Reply