Svenska Sebastian Hohenthal kör Formel 2 tillsammans med Sebastien Buemis syster

Den nya supportklassen till Formel 1, Formel 2 alltså, är det en del snack om i dagarna. Lite märklig serie egentligen, det finns ju GP2.. men ok. Serien har ju funnits tidigare, wiki har en lång och intressant artikel. Dessutom finns Formel 2s hemsida att tillgå, de kör en story på Ronnie Peterson, the Super Swede som vann klassen 1971 på förstasidan!

Men! Nu är det klart att svenska Seb Hohenthal går till F2-serien. automotorsport.se har en story på det och Jan-Erik på Expressen skriver om det här. Williams står för bilarna och Audi för motorerna. Och så ska vinnaren få en F1-test eller nåt sånt där. Hur som helst, Sebastian får sällskap av Sebastien Buemis syster läste jag på gridcrasher. Inte så mycket story kanske, men alltid kul med snabba tjejer ute på racingbanan. Hohenthal själv (hemsida här) har ju rätt förnamn, så kanske ett säte i Toro Rosso på gång?

13 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Inte syster, men väl kusin. 😛

  Hon är jätteduktig, vann nästan spanska F3-mästerskapet, hoppas det går bra för henne och att hon får ordentligt material så hon verkligen kan konkurrera.

  Sebastian Hohenthal? Ja, med det förnamnet finns det ju all anledning att tro att han blir vår nästa F1-stjärna… 🙂

 2. oj.. ja.. cousin är väl inte riktigt syster nä.. men ok. släkt är nära nog. hon verkar ju snabb där ute, blir spännande att följa. undrar om formel 2 dyker upp på någon tv-kanal nära min tv, eller om de satsar lite som superleague formula och sänder live över nätet och sånt.

 3. Sebastian

  Kudos för rätt förnamn, han har uppenbarligen potential :), men jag har läst på framsidan och det står om en fantastisk, dynamisk, hemsida för F2… har någon sett den?!?

 4. vad är det egentligen för grej de har på de där formel 3-bilarna? det som ser ut som en torped och sitter bak över motorn..

  verkar vara något trassel med länken till jan-eriks blogg på expressen motor som jag länkade till ovanför. den finns i alla fall på
  http://blogg.expressen.se/motor/ så hittar man den i menyn till vänster där. får inte riktigt ordning på adressen där.

 5. Lisa

  Och fy, kraschar man får man betala 3000 pund (minst) per krasch ser jag nu. Ingen bra serie för Nelson Piquet eller DC således…

 6. Stefan Alsenmyr

  Jag önskar Natasha all lycka till men tyvärr så smäller inte att nästan vinna spanska F3 speciellt högt. Det är sååå många som tävlar om de bästa platserna så nästan räcker inte. Vi som svenskar bör ju veta. Björn W, Alx osv.

  Men det är ju just detta som gör F1 så speciellt. Man kan se gräddan av förare tävla mot varandra.

Leave a Reply