Jimmy Eriksson – nästa svensk i Formel 3

jimmyerikssonHittade en intressant artikel i Ystads Allehanda som funkar fint när man varvar ner efter Brasiliens Grand Prix i F1 (artikeln alltså, inte Ystads Allehanda.. denna gång i alla fall). Det verkar som att vi har en ny svensk på väg in i formelracingen ute i Europa. Det hela är dock lite oklart och det är inte lätt att hitta mer info ute på nätet.

Ystads Allehanda skriver i alla fall om en ung kille, Jimmy Eriksson, som kört Formel Renault för Motorpark Academy. Och stallet slutar nu i klassen och tar steget upp till Formel 3. Och låter det som en kul nyhet. Vi har ju lite svensk-kopplingar i de olika serierna där ute nu.

Jimmy ska visst köra för den tyska F3-serien, men artikeln rör väl ihop det lite när de snackar om bilarna och skriver;

– När det gäller motorstyrkan skiljer inte en Formel 3 bil sig så mycket från en Formel 3 men däremot är det stor skillnad på aerodynamiken och bromsar vilket gör att det går mycket fortare i kurvor, avslutar Jimmy Eriksson.

Edit: Och så var det rättat till i tidningen såg jag, Formel Renault ska det naturligtvis stå. Bra att journalisterna håller sig uppdaterade via F1bloggen!

Om det är någon här som vet mer så lämna en kommentar. Den där Jimmy, från Tomelilla verkar det som, har i alla fall en hemsida med det något lagom inpirerande namnet jimmyracing.

Tyska F3-serien finns på en hemsida här, dock utan nyheter om nästa säsong. Europeiska F3-serien finns här, därifrån kom ju Kobayashi som gjorde ett så grymt inhopp för Toyota nu sist i Brasilien.

3 comments

Leave Comment
  1. Gross Meister

    Den tyska F3-serien är väl rankad som delad 2:a med den brittiska om jag inte tar fel. Den Europeiska F3-serien står som ohotad 1:a och en seger i denna serie ger, liksom seger i GP2, World Series by Renault, F2 och Nippon en superlicens.

    Kan bli skoj att se. Historiskt har den tyska serien visat sig vara en bra språngbräda in i F3 Euroseries. Har man ekonomi för två säsongen i F3, är detta troligen den bästa vägen att gå.

    Skoj!

Leave a Reply