Bruno Senna på väg in i F1? Bourdais på väg ut?

Är nästa förare in i Formel 1 Bruno Senna? Mycket kan tyda på det. Och så är väl frågan om nästa förare ut ur Formel 1 är Sebastien Bourdais. Det finns väl mycket som tyder på det också. Efter en riktigt bra start, han drog ju ifrån Vettel i början, så har det börjat knaka i fogarna borta hos Toro Rosso.

Tydligen har Gerhard Berger hintat att han öppnar upp för en test av Senna i stallet. Bland GP2-förarna finns också Gorsjean och Buemi som kandidater att ersätta Vettel som försvinner upp till Red Bull.

Däremot skulle jag inte vara överraskad om det blir två nya förare i Toro Rosso till nästa säsong. Bourdais har pressen på sig att prestera och samme Berger ska visst ha sagt till spanska tidningen Grand Prix att;

“Bourdais will continue with us in 2009 only if he really now begins to show us his potential”

Men att Toro Rosso skulle skaffa sig två nya förare från GP2 verkar väl mindre troligt, så i så fall skulle de behöva lägga beslag på någon annan mer erfaren förare. Men så finns det saker som tyder på att fler är ute efter Bruno Senna just, bland annat Petrobras, oljebolaget från Brasilien, som just nu sponsrar Williams och kunde se till att få över Senna till stallet. Det skulle väl i så fall vara i stället för Nakajima i så fall..

Klart rörigt. Och jag tror inte faran är över för Piquet Jr. ännu att bli första föraren som ryker ut..

Bruno Sennas hemsida finns på brunosenna.com.br.

3 comments

Leave Comment
  1. Olag

    Jag tror att Torro skulle satsa på två nya. Stallet är ju till försäljning och kanske vissa spekulanter till stallet har någon förare dom vill ha med. Senna JR kommer att köra den ena bilen och en eventuell Team uppköpare kommer att se sin favuritförare i stallet för att Torro ska fjäska upp köparen.

  2. verkar nu också som att berger egentligen är si så där imponerad av senna, till nederländska formule 1 racereport säger han
    “Er zit nog geen nieuwe Vettel tussen, zo te zien.”
    som ser ut att betyda att “han nog inte är en ny vettel, så att säga.”
    men det kan nog bli aktuellt med plats för senna ändå gissar jag, eller grosjean och buemi till nästa år.

Leave a Reply