Alonso till McLaren, Hamilton till Ferrari, Vettel kvar i Red Bull?

Fernando-Alonso-Ferrari

Det var ju snack om att det skulle komma ett besked under förra racehelgen om Fernando Alonsos framtid. Nu surras det om att det till Japans Grand Prix ska komma ett besked från Honda.

Honda går ju in tillsammans med McLaren som motorleverantör nästa år. Och de önskar en superstar i sin McLaren. Och Jenson Button och Kevin Magnussen räknas inte till den exklusiva grupp de definerar som superstar. Enligt rykten är det bara Alonso, Hamilton eller Vettel som är gott nog för Honda. Och överst på listan står Alonso, enligt samma rykten.

Och Alonso verkar ju mer eller mindre vara på väg bort från Ferrari. Också det har blivit ett rykte som är svårt att skaka av sig. Men så är frågan vem som skulle komma in i Ferrari. Kimi Räikkönen verkar ju också vara på väg ut förr eller senare, och plockar ju alldeles för lite poäng för ett stall som Ferrari. Dålig bil eller inte, sett till fördelning i stallet är skillnaden för stor.

Binachi har det ju snackats om länge, men nu har jag inte hört något om det i det sista. Hülkenberg har också varit på agendan. Det senaste ryktet är att Ferrari nu ser sig om efter Hamilton. Verkar ju som bra läge efter spänning i Mercedes. Samtidigt är det ju inget tvivel om att Mercedes är Hamiltons bästa chans till att bli världsmästare igen. I alla fall i år. Så är frågan om han tror att Ferrari kan komma tillbaka, eller hur fort de kan komma tillbaka. Och om han har lust på att vara med att bygga upp stallet på nytt.

Det enda jag saknar från senaste rykten är vem som i så fall skulle komma in i Mercedes. Men här finns ju många möjligheter. Själv skulle jag alla gånger gå för Nico Hülkenberg ihop med Nico Rosberg. Så Hamilton med Räikkönen i ett år, för så att ersätta Kimi med Bianchi till säsongen 2016. Och Vettel och Ricciardo stannar båda i Red Bull.

Kanske får vi veta mer till nästa helg. Vad tror ni?

Nästa säsong hittar vi Fernando Alonso i en;

View Results

Loading ... Loading ...

Nästa säsong hittar vi Lewis Hamilton i en;

View Results

Loading ... Loading ...

Nästa säsong hittar vi Sebastian Vettel i en;

View Results

Loading ... Loading ...

1 comment

Leave Comment

Leave a Reply