Alx Danielsson tog hem Ferrari Challenge. Och bloggar om det.

Svenske Alx Danielsson har jag ju skrivit lite om här på bloggen. Han vann väl nån serie för ett tag sen och fick ett test i Renault som pris. Så var det snack fram och tillbaka om hans chanser i F1, kommer inte helt ihåg svängarna där. Men han körde ju med den där alxtof1.com ett tag.

Den pekar nu för tiden direkt över till alx.nu där man kan följa hans äventyr som chef för eget stall och lite annat (men var önskedrömmarna finns råder inga tvivel om, en fet Renault F1-bil från testerna som bakgrund på hemsidan..). Lagom intressant sida, men! Alx bjuder på en betydligt roligare och mer läsvärd blogg som uppdateras med ojämna mellanrum.

motorsportkanalen har gjort mig uppmärksam på att Alx just tagit hem Ferrari Challenge. Var nog några dagar sen.. men som sagt, hänger inte med i alla heller. Läs mer om det och spana in några sköna bilder på Alx blogg här.

Så.. under två veckor kvar till Brasiliens Grand Prix!

9 comments

Leave Comment
 1. Ove

  “Någon serie” som Alx vann för några år sedan var World Series by Renault. Den vanns året innan (2005) av Robert Kubica. o tillsammans med Alguersuari samt Vettel, körde alla tre i den serien innan F1 (dock har endast Kubica lyckas vinna den…). Så dåligt påläst är du väl ändå inte att du inte vet detta? Serieseger ger förrutom ett test för Renault även superlicens. Efter seger i GP2 räknas en seger i Wsr som den feederserie som har högts status bland F1-teamen. :o) Kollar du dessutom den nya serien för året – F2 – och dennes resultatlista f.n. är alla tätplatser tagna av fd. förare i serien. Och detta är förare som inte lyckas vinna Wsr (soucek som redan vunnit serien i utklassningsstil har som bäst en fjärdeplats i serien på ganska många försök).

 2. Ove

  Försvinner kommentarerna här?

  Nåväl – Serien som han vann (vilket känns som en serie som en F1-kännare borde känna till) var World Series by Renault. Närmast till F1 från serien är Kubica, Vettel och Alguersuari (dock har endast Kubica lyckats vinna serien…). En seger i serien klassas som näst efter en serieseger i GP2 och segraren får, förutom ett test för Renault F1-team även superlicens. Hyffsat stort att sn svensk har vunnit den serien. annars har det ju varit ganska tunt på segrar i högre serier. Mig veterligen är det endast Alx Danielsson och Wirdheim som vunnit tunga titlar under 2000-talet.

 3. försvinner? jag har din kommentar här, nu två stycken en från kl. 11, och en 11.54. jag tar inte bort kommentarer om de inte är trams eller slag under bältet. kritik tar jag gärna 🙂 . kan vara något lokalt kanske, eller wordpress som spökar lite. det gör det ibland, även om det var länge sen nu.

  du har helt rätt med world series, och visst var det stort när alx tog hem den!

  • Erik R

   Ibland uppdaterar sig inte F1bloggen.se ordentligt när man kör Internet Explorer (vet inte hur det blir med andra webläsare). Man är då tvungen att göra Reload på sidan för att få de senaste inläggen. Kanske var det som Ove råkade ut för.

   Så tycker ni att det saknas något inlägg eller att sidan inte uppdaterats på ett tag, tryck Ctrl-R så får ni senaste versionen.

 4. aha, explorer var nytt för mig. men jag kör väl i stort sett 100 % på firefox och safari. tog en snabb titt på statistik, så här ser browsers ut på bloggen senaste året, diggar playstation 3 där på 0.05%;

  1. Internet Explorer 51.78%
  2. Firefox 34.08%
  3. Safari 10.22%
  4. Chrome 2.16%
  5. Opera 1.33%
  6. Mozilla 0.13%
  7. NetFront 0.07%
  8. Camino 0.05%
  9. Playstation 3 0.05%
  10. Opera Mini 0.05%

Leave a Reply