Aprilskämt om comeback för Piquet jr. till Campos lurar världen

Eller ja.. lurar världen är ju kanske lite att ta i. Men en kul grej. Det har surrats ute på nätet om att Nelson Piquet, den äldre, skulle köpt in sig i Campos Meta för att säkra en plats åt sonen Piquet jr. Ryktena startades av en artikel i spanska Motor21 här, i Google Translate här. Autoevolution har också en artikel på engelska här om det hela.

På sin twittersida (har inte letat reda på den för att kolla) skriver Nelson tydligen;

About next year … there are some very good things going on, thank God. I will decide about it soon. Very soon

Men, det visar sig att artikeln i Motor21 är publicerad den 28e december, som tydligen är en helgdag, Day of the Innocents, lite som vår 1a april. Och nu har artikeln uppdaterats med följande text;

Detta var oskuld Motor21 att fira dagen på “Heliga Innocents”.

Som man väl får anta betyder att det var just deras “1a april”-skämt..

Däremot undrar jag om det ska uteslutas att det faktiskt kan bli Campos och comeback för Piquet jr. Artikeln i Autoevolution är från den 22a december, och handlar mer om att han meddelat att han har planer på gång. Där snackas det om Piquet den äldres pengar som livlinan tillbaka till Formel 1. Så återstår väl bara att se då..

Skulle någon vara helt ny i F1 och undra vem Piquet jr. är så är det värt att kolla tillbaka på skandalen i Singapore som ledde till att Briatore sparkades ut ur cirkusen. I inlägget där finns en video som visar hur Piquet först övar på en snurr under uppvärmningsvarvet, och sen sätter den under loppet.

8 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Efter att ha hört alla turer om Renault F1 och hur de jobbade med förarna under Brittan så är jag iaf beredd att ge Piquet the benefit of a doubt. Att bli slagen av en av de bästa förarna som dessutom har en överlägsen bil (som i övrigt anses vara rätt kass) är ju inte så konstigt. Har man dessutom en teamboss som hatar en och i princip mobbar en i media… han höll masken rätt bra, rätt länge…

  Det var ju inte som att Grosjean valsade in och visade vart skåpet ska stå.

  • Lisa

   Jo – men som Peter Windsor sa – Briatore må vara som han är, men mannen är som en öppen bok, han hymlar inte – så om Piquet väntat sig rosa teddybjörnar och spunnet socker så var han…ehhh…(för att vara snäll)… litet naiv.

   Sen att Grosjean inte presterat bättre från total scratch än Piquet gjort på 1 1/2 år (+ alla testkm innan han fick styrningen) kan knappast hållas emot honom.

  • Lisa

   Vill man verkligen Go Green med litet cojones bakom så bör man ögonblickligen skrota GP:t i Abu Dhabi. Idioterna där förbehåller sig rätten att förstöra planeten för oss andra genom att inte vilja skriva under nåt klimatavtal whatsoever. Tycker uppriktigt sagt det är botten att de ges möjlighet att visa upp sina sorgliga oljemiljarder i F1.

   • Magenus

    Word! Sätt lite jävla press på folket med pengarna. Det är ju knappast en hemlighet att deras GP är en ren penisförlängare. En reprimand av det här slaget hade svidit bra.

   • Erik R

    F1 skulle kunna vara en fantastisk platform för att utveckla miljövänliga tekniker, men då måste budgetbegränsningarna bort. Det går inte att utveckla nya banbrytande teknologier utan att det får kosta.

    Så tyvärr händer det nog inte så mycket de närmsta åren (mer än rent PR-mässigt – vi minns ju de grönmålade däcken…)

Leave a Reply