Är du 5 år gammal och har 80.000 kronor till övers? Då har Audi den perfekta julklappen till dig själv..

Varning för att det kommer vattnas så i munnen så ett tröjbyte krävs (var försiktig med att kika vidare på bilderna nedanför)! Nog om de nya bilarna, Audi har gått och byggt en limited edition trampbil av sin Audi Auto Union Typ C roadster i skala 1:2 (ok, inte helt till denna julen utan lagom till förra tror jag, har bara inte upptäckt det här tidigare).

Det är lite svårt att hitta bra info om det här, men tydligen har den byggts i 999 exemplar, varje för runt 80.000 kronor och den kan/kunde bara beställas genom att snacka med sin lokala Audi-återförsäljare. Bilen är handbyggd av aluminium och har massor av detaljer och specialbromsar, läder och annat godis. Vad jag förstår har den redan blivit ett samlarobjekt, men jag hittar inget ute på nätet av att någon finns till försäljning. Har sökt igenom ebay och såna ett tag nu.

brittiska Audis hemsidor har jag funnit själva trampbilen i deras onlinebutik, men inte så mycket info.  Svenska shoppen hos Audi har den faktiskt också, men med ännu mindre information.

Mer att läsa om den ursprungliga bilen finns bland annat på wiki (en) och wiki (sv). ddavid verkar vara någon slags fansite jag hittade. supercars.net har en del text och sköna bilder i ett galleri här. Missa nu bara inte seriouswheels mycket större galleri här. seriouswheels har också några wallpapers på trampbilen här. autoblog har också det pressmeddelande som Audi skickade ut 2007 då de släppte trampbilen, länk här.

Bland svenska motorsidor har jag sett att Teknikens Värld har uppmärksammat bilen i en artikel här och Bilsport (som dock uppger ett europeiskt pris på dryga 200.000 kronor) i en annan artikel här.

Några av bilderna jag hittat;


Från svenska Audis butik på nätet.Från brittiska Audi.


Från gizmondo.Från Teknikens Värld.


Från Bilsport.

2 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  För mig är det tvärtom, jag är 80.000 år (åtminstone känns det så ibland) och har 5 kronor till övers… 🙂

  Annars vore det väl kul om Anna A på Aftonbladet kunde kopiera NÅN annan blaska än Sport Bild som omväxling, då kunde hon kanske rentav få ihop nåt med åtminstone en gnutta vett?

 2. Stefan Alsenmyr

  Den här fina bilen har jag sett på riktigt! I Ingolstadt. Varvräknaren är stor som en modern tallrik och visaren hoppa mellan ett par tusen varv när. Ett monster med prestanda som få matchar än i dag. Dock bara rakt fram. Skulle man svänga och bromsa fanns det nog mer att önska…
  Märkligt att alla bilar kallades silverpilen på den tiden.
  God jul!

Leave a Reply