BBC berättar hur man kommer sända Formel 1 under 2009

[Uppdaterad] BBC har äntligen släppt lite information om hur man tänker sig sända cirkusen under året. Artikeln finns här. Är inte så mycket att säga om eftersom det mest gäller folk i Storbritannien. Men det riktigt intressanta är ju att de kommer satsa ganska hårt på sändningar på internet, då brukar alltid någon leta sig ut på nätet tillgänglig också för oss andra. Jag kommer hur som helst försöka skaffa BBC One i något paket, och så supplera med internet om det kommer upp streamar. Så här skriver de om just internet

The BBC Sport website will carry live all BBC One, BBC Two and red button coverage of F1.
There will be multiple live video streaming, which will mirror what is available on the red button.
For the first time, video will be available in high quality, enabling viewers to watch on the internet near-television quality video.
In addition to the live text commentary and news and analysis which was already a feature of the website, there will be a number of new features for 2009.
These will include: extensive post-race video highlights; video race reviews by Murray Walker; interactive circuit guides; several blogs, including a diary-type F1 mole; columns; and comprehensive results and statistics.
The new-look BBC F1 website will be launched in the run-up to the season.
Mobile users will be able to access the latest news, insight and results.
Lewis Hamilton starts his defence of the drivers’ title he won in dramatic style last year in Melbourne, Australia, on 29 March.
We will provide further details of our coverage plans closer to that date.

Såg att det finns en ny sån där grym fan-video som förslag på vinjett eller intro för BBCs sändningar ute. Sånt är ju alltid kul. Och så blir det ju ganksa spännande att se den nya som de kommer presentera till första sändningen..

Detta är en uppdatering av en tidigare som jag tog med i en serie om intron/vinjetter till lite olika F1-sändningar här; F1-sändningars intro/vinjetter från TV (Del 1/3: 2000 – 2009)

8 comments

Leave Comment
 1. Mikael

  Jag som precis flyttat från ett comhem-hus och numera har Canal Digital, där man inte kan komma åt F1. Har kollat upp om jag kan få RTL, men det verkar inte heller gå. Om någon hittar nåt sätt att streama från nätet så skrik till! 🙂 Det brukar vara lite krångligt att köra BBC-streams via proxy…

 2. MR. Medeltid

  Jag har mycket svårt att tänka mig att de kommer visa F1 okodat i BBC One i något svenskt kabelnät. Om man vill ha BBC är det inte mycket mer att göra än att rigga upp en parabol med en meter eller mer i diameter.

 3. Mikael

  @MR. MEDELTID, tror det kommer att vara svårt t o m om man har en fet parabol. BBC One kommer bara att sändas över England. Vi som inte har Viasat Sport kan nog bara glömma att se F1 i år tyvärr… Man får väl ladda hem det på racing underground istället.

 4. F1 fan

  Parabol med engelsk decoder box krävs för BBC One i Sverige.

  De andra alternativen är deras web sändningar via iPlayer. Men då måste man antingen hitta en gratis proxy med engelsk IP adress eller betala för någon av de många proxy tjänster som erbjuds på internet och därigenom få en engelsk IP adress.

  Annars så återstår bara Viasat motor, eller kanske tyska RTL, tror att de sänder via satellit fortfarande okodat.

 5. MR. Medeltid

  Mikael: Menar du att de skulle koda just F1-loppen? Det största problemet är ju att satellieten som BBC sänder från, Astra 2D bara sänder JUST över de brittiska öarna och därför behöver man en parabol över en meter i diameter för att få in kanalen i Sverige. Vissa har dock fått in kanaler från den satelliten med mindre tallrikar än så har jag läst, speciellt i östra Sverige och i Mälardalen, där signalerna verkar “spilla över” mer än på t.ex. västkusten.

  http://www.lyngsat-maps.com/maps/astra2d.html

 6. Mikael

  Mr. Medeltid… aha, jag trodde inte det fanns nån chans att få in BBC One här. Men det vore ju gött om det gick.

  Orkar inte hålla på och strula med proxys som aldrig funkar…

  F1 Fan: Ja, RTL sänder fortfarande okodat.

 7. Lisa

  RAI sänder också okodat och även polsk TV tror jag.

  @ Mikael – vad har du för erfarenheter av proxies? Funkar de inte överhuvudtaget eller är de bara slöa? Har du provat betal-proxy?

 8. Mikael

  @Lisa – Jag har inte så mycket erfarenhet av det faktiskt. Testade lite förra året, men då fick jag inte någon att fungera. Men alla dom proxy-tjänsterna var gratis. Vet du någon betaltjänst som är bra?

Leave a Reply