Bernie Ecclestone med och lägger bud på Saab

Här är en kul nyhet som Teknikens Värld har snappat upp i en artikel här. Det visar sig att försäljningen av Saab, som ju går så där lagom smidigt, fått fart i dagarna. Bland de som lagt bud finns Genii Capital, och Bernie har ett finger med i spelet!

Så här skriver Teknikens Värld;

Nu har Bernie Ecclestone dessutom bekräftat att han är med och bjuder på Saab tillsammans med Genii Capital.
– Det är ett bra varumärke. Det är ett bra varumärke som förmodligen har blivit försummat av de nuvarande ägarna. Vi äger det inte än, så låt oss se vad som händer, säger Ecclestone till Reuters.

Saab F1 Team någon? Uppdaterat: Ser att bilsport.se kör på samma linje, men drar det hela lite väl långt, eller? De skriver;

Beskedet satte genast igång spekulationer om vad gruppen har för planer för Saab. De beskrivs som mycket varumärkesmedvetna. Bland annat spekuleras det i att Formel 1-teamet ska byta namn från Renault till Saab.

Har inte sett något till de där spekulationerna.. men ok, jag är all for lite extra skvaller och heta rykten. Lite oklart hur involverad Bernie är, eller om det bara är hans pengar som är med i spelet. Men uttalandet ovanför lovar ju gott. Men själva storyn är ju intressant nog att följa vidare!

Bernie är ju ute titt som tätt och uttalar sig. En klassiker till groda från hans sida är ju att kvinnor bör klä sig i vitt, som alla andra hushållsartiklar.

Genii är ju det företag som köpte in sig i Renault tidigare i vinter.

Nu har också e24 en artikel om det här. EX här.

10 comments

Leave Comment
  • “super-stall” är ju inne i f1 nu för tiden. mclaren med två brittiska förare, mercedes med två tyska.. tycker vi ska sikta på ett svenkst superstall med två svenska förare på en gång!

    • Johan R

     🙂 Ekström har väl tyvärr sagt att han numera bara kör bilar med tak, men annars är tanken god. En annan tanke är att försöka locka med Kimi på ett “skandinaviskt” projekt…

  • Sven Larsson

   Drömma kan man väl få göra 😉

   Tror ju dock inte på allvar att det skulle bli av, framstår mer och mer som att GM inte vill sälja SAAB.

 1. TQ

  Snappade upp den här tråden på f1fanatics forum: http://www.f1fanatic.co.uk/forum/topic.php?id=1323

  Det är inte bara vi som börjat spekulera 🙂 SAAB har tydligen var involverade i formelbilsracing innan? I alla fall i Staterna

  Fanns en härlig bild också: http://www.anthonyreid.com/Largeimages/saab.jpg

  Edit: Och det här ska vara den formelbils serie som fanns i USA på 80-talet: http://www.saabhistory.com/blog/wp-content/uploads/2007/01/barbersaab.JPG

Leave a Reply