Bryter Ferraris F60 redan mot de nya reglerna?

Här är en liten kortis som blossat upp under dagen. Flera stall ska ha klagat på hur Ferrari utformat avgassystemet på den nya F60. Alla små vingar och annat som sticker ut från bilkroppen är numera förbjudet, vilket också gäller avgasrör. Men på den nya Ferrarin syns tydligt två rör som sticker ut. Jämför man med hur Toyota löst det hela är det uppenbart.

För att få lite extra godis i storyn snackas det om att det var den egentliga anledningen till att Ferrari sköt upp sina tester och flyttade dem från Portugal (och att man då använde vädret som en ursäkt bara). Ok, det sista låter lite långsökt. Men jag misstänker att de kommer ändra på de där piporna som sticker ut där bak lagom till Australien.

Så återstår ju frågan om de där små rören skulle vara någon fördel.. men om inte så kan man ju undra om Ferrari gjort en miss eller inte förstått reglerna riktigt. Blir kul att se vad som händer med hela storyn.

10 comments

Leave Comment
 1. Olag

  Jag påpeka innan att det är bara Ferrari som har vingar på sidan där dom fäst sina backspeglar…Konstigt att inga andra har det!

 2. Lisa

  Toyotan har också sidvingar – även om de inte fäst backspeglarna på dem – så vi får väl anta att de är tillåtna….

 3. Wag the dog

  Låt oss inte börja skälla och gnälla på Ferrari två månader innan första racet. Snälla! 🙂

  Det kommer massor av möjligheter för alla att skälla på varandra men låt tävlingen starta först!

 4. Mr 3000 (fd Jon)

  Finns det regler som styr bilarnas utförande även mellan tävlingssäsongerna ? om inte är det väl fritt fram för stallen att testa ett och annat innan FIAs besiktningsmän kontrollerar bilarna i Melbourne.

 5. Lisa

  Jag tror de får se ut hursomhelst när man testar, jag menar Macca har ju kört med 2008 års bakvinge och STR med hela 2008 års bil (definitivt inte tillåten 2009) nu de senaste testdagarna.

  Vet inte, men Ferrari har sagt att de nakna avgasrören bara är provisorium så jag tror alla kan vara lugna. 🙂

  @ Wag – klart du får se loppen, om inte annat finns massor av skräpiga internetkanaler som sänder, det är bättre än inget. Speed brukar gå att få också till de flesta loppen, men då får man stå ut med Peter Windsor, och det är svårare än att stå ut med kinesiska kommentatorer.

  Vi får väl se om vi lyckas hacka BBC på nåt bra sätt när det närmar sig. 😛

 6. intressant observation med systemet från förra säsongen.
  kan ju helt enkelt vara en tidsgrej, att de behöver lite mer tid för att meka klart med 2009an, men ville lansera bilen i tid. de var ju först ut, så hade säkert en tanke med det.

 7. Lisa

  @ Olag – Renault har dem också även om de inte satt dem på bilen.

  Det är tydligen ett krypål i reglerna, enligt Renaults Bob Bell (be mig inte att redogöra för FiAs tekniska reglemente för det kan jag inte)

Leave a Reply