Buemi klar för Toro Rosso, Alonso stannar hos/lämnar Renault

Läste just på f1complete att Frans Tost hos Toro Rosso uttalat följande till en reporter;

“After what we have seen this week, and as long as we manage to find a suitable experienced driver to be next to him, I think we can take the risk to have Sebastien with us in 2009. You can take that as an official declaration”

I så fall skulle det vara klart med en tredje Sebastian för stallet, efter att Vettel lämnar och går över till Red Bull. Så är ju frågan vad som händer med Bourdais, är han den erfarne föraren Tost pratar om? Sökte lite efter video och Buemi, hittade en ganska kul där han kör runt i Kingston på Jamaica.. ser lite malplacerad ut den där Red Bullen där..

I övrigt surras det om Alonso, enligt AB pekar allt på BMW, enligt F1complete stannar han i Renault. Får återkomma till det där..

Buemi i Kingston;

16 comments

Leave Comment
 1. Tror att det ska mycket till för att Bourdais får gå. han har visat att han verkligen kan och vill de senaste två racen (framför allt kvalen). Att ersätta båda förarna i ett stall som (äntligen) fått lite medgång och kontinutet känns enligt mig som en riktigt korkad idé.

 2. inga tvivel om att han fått upp farten. själv har jag lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om honom. i början av säsongen diggade jag bourdais och tyckte han körde bra, han startade väl med att plocka en poäng eller två.
  sen mitt i började han visa lite dålig stil och gnälla på mekaniker och sånt där.
  men nu på slutet, ja riktigt bra körning. grymt otur och synd med starten på monza. sen tog han sig ju upp en bit, men fick ingen riktigt fart. nästa säsong kan ju vara hans tur, han är väl den som är mest van vid slicks efter alla år i usa.

 3. Sebastian

  Sato gjorde bra tester i Jerez och han har ju erfarenheten. Kanske kan vara ett sätt att locka ytterligare en japansk tillverkare till F1, Toro Rosso behöver ju någon som kan utveckla bil åt dem. Annars är det finito efter 2009.

 4. intressant med rapporter på p3, vilket program var det? brukar lyssna på en del sändningar över webben. ska kolla upp senaste radiosporten.

  men visst lutar det åt renault i ett år till för alonso. kan ju vara smart att stanna, så efter nästa säsong ev gå till nytt stall. nästa säsong blir ju grymt spännande, nu med massa nya grejer som kers och slicks är det klart ovisst vilka stall som är starka, så kan komma några överraskningar där. hade ju varit kul om stall som toyota i och med allt nytt fick lite fart på bilarna till exempel.

 5. Anonymous

  tackar för länk. intressant att lyssna på. skönt med korrekt rapportering i media om f1..
  skrev inte det ovanför, men precis som de sa i inslaget är det spansk media som rapporterar om att det skulle vara klart med ett år till i renault. inte sett något om det i brittiska tidningar ännu.

 6. Sebastian

  Det är nog egentligen så att det starkt lutar åt Renault inför 2009 eftersom varken McLaren eller Ferrari lär höra av sig… härligt när tv-sporten rapporterar rykten som fakta…

  -invändningen mot BMW lär vara deras krav på flerårskontrakt
  -invändningen mot Honda är… sunkig bil

  Från F1 live:

  “Of course I have to look around at the possibilities for next year that exist outside of Renault,” Alonso said in interview with Germany’s Sport Bild. “My priority is Renault, but only if we make a big step forwards with the 2009 car.”

  He confirmed that he has “three or four” options open to him for 2009, and that it is “no secret” that he has been in talks with Honda’s team boss Ross Brawn.

 7. Lisa

  He he skojigt att Sveriges Radio rapporterar saker lite sådär ur luften.

  Nå, tillbaka till allvaret:

  F1 live, AS och Sport Bild är lika stora kvackare allihop, och så länge inget är bekräftat från en någotsånär pålitlig källa (läs: Autosport) kan spekulationerna fortsätta.

  Min uppfattning är att Alonso kommer att vänta så länge som möjligt med att bestämma sig – dels vill han se hur Flavs försök att lösa Renaults motorproblem faller ut och dels vill han ha ett så stort hum som möjligt om hur R29an utvecklar sig. Han har trots allt ett kontrakt med Renault nästa år redan och finner han att Renaults situation verkar hopplös kanske han bryter det, inte annars.

  Själv tror jag det blir Renault, om inte annat för att jag annars blir tvungen att skicka en flaska glögg till Spanien (nej, inte till Alonso) eftersom jag slagit vad om saken. Och det verkar ju krångligt. 🙂

 8. Stefan Alsenmyr

  Verkligen malplacé med en F1-bil på de där bakgatorna…

  Bourdais har jag gillat och hoppats på i F1. Följde honom i ChampCar där han vann 4 år i rad. Då kan man inte var dålig! (även om det är lite hobbystuk över amerikansk racing).

  Jag tycker gott Alonso kan stanna i Renault och bygga upp teamet igen. Att glida in på en räkmacka i BMW eller Ferrari med halva jobbet gjort är väl inte ärofyllt? 🙂

 9. Lisa

  Jo, men han kan knappast “tillförlitlighetsförbättra” (viket ord!) Renaultmotorn själv och inte är han aerodynamiker heller, han kan möjligtvis förbättra bilen när den väl står på backen och är det skräp från början så är det kanske litet mindre skräp när han sagt sitt men det räcker inte på långa vägar.

  Dessutom – vilken förare skulle INTE glida in på en räkmacka i Ferrari (BMW mera tveksamt, de kan mycket väl vara lika mycket under isen som Renault nästa år) om han hade möjlighet? Att vinna – eller åtminstone ha chansen – är nog det som räknas som mest ärofyllt i F1, trots allt. 😉

 10. Med alla nya regler i F1 nästa år där bilen kommer att se ut som 80-tals bilar igen så kan det ju hända att Renaulten går bättre. Alonso har väl utvecklat teamet tillräckligt med 2 VM som facit. Att Renault sedan förstörde bilen är ju inte han fel.

 11. Sebastian

  Enligt ITV så är inget bestämt om Buemi och Toro Rosso. Det förhandlas nog en hel del bakom kulisserna i flera stall just nu, så det blir väl “nyheter” om det här varje dag. Ska till buskörning från Hamilton för att flytta fokus… :p

Leave a Reply