Bygg din egen F1-bilbana med Scalextric

Ända sen jag fick upp ögonen för den där otroliga bilbanan som byggts efter italienska klassiska racingbanan Targa Florio har jag småsurfat lite på såna där bilbane-sidor. Idag hittade jag en kul grej på den amerikanska Scalextricssidan där man kan ladda ner pdf som visar hur man bygger upp F1-banor efter de riktiga designerna. Har ju tidigare också haft med den snyggaste Ferrarin av dem alla för bilbanor.

Pdf finns för exempelvis Sepang, som visas här till höger, men flera andra finns också. Kolla in hemsidan här. De är nog lite gamla.. och saknar egentligen instruktioner, men har nån slags markering för vilka sektioner som ska till. Prisuppgift saknas helt.. men sitter någon där hemma med massor av gamla ban-delar så är det bara att sätta igång! Fint att ha något att göra till helgen..

Som jag skrivit tidigare verkar det finnas en uppsjö av forum, också på svenska om det med bilbanor. Där är det inte svårt att slå ihjäl några minuter av arbetstid.. så lite varning för att besöka dem. nordicslotcar.se är den jag varit inne på mest, de länkar också vidare till lite andra märken och forum som bilbaneforumet.se.

På Scalextrics hemsida (det finns ju andra märken än bara dem också) finns lite mer godis. Som lite skrivbordsbakgrunder och annat att ladda ner. Något av det mest spännande är väl den digitala bilbanebyggaren som är nåt slags program man kan ladda ner, PC, för att planera banor. Inte testat den, men om någon där ute gjort det så hojta! Track Designern finns här.

3 comments

Leave Comment
  1. Stefan Alsenmyr

    En nackdel med dessa banor är att det tar så himla mycket mer plats på golvet än vad man tror. Men sugen har man varit… 🙂

Leave a Reply