David Coulthard klar för DTM

DTM

Snacka om lågsäsong i Formel 1 för tillfället.. fick gräva mig ner till DTM (i och för sig inte på något sätt någon dålig serie, tvärt om!) för att hitta lite nyhetsstoff. Inte det helt senaste heller, men värt att nämna. David Coulthard är nu helt klar för tyska DTM.

Här finns en artikel på officiella DTM-hemsidan. David själv verkar hålla till på den här extremt ouppdaterade hemsidan..

Jag har tidigare samlat några höjdpunkter från Davids karriär i ett inlägg här.

Mer i media (AB, AB,).

13 comments

Leave Comment
 1. Johan Andersson

  Verkar som att F1:s eget ålderdomshem får en ny gäst skulle tippa på att han gör en rätt slät figur i DTM F1 förarna verkar inte ha den motivation som krävs för att prestera där, får de bara kontrakt i PR syfte?
  Häkkinen var väl hyfsad något år men varken Alesi, Ralf eller heinz Harald glänste väl
  Och ska jag vara ärlig så tror jag att en Häkkinen i topp klass hade vunnit serien i alla fall hamnat topp 3

 2. Lisa C

  Totalt OT:

  Såg just att man kan ha ett MotoGP team på Virtualsports också, så jag fixade en liga.

  Om det är nån som gillar MotoGP och har lust att hänga på så är liganumret 327472. Första loppet går nu i helgen så det är brådis!

  (f’låt att jag knyckt utrymme Daniel)

  • Antonio

   Hoppas att Red Bull kört olagligt. Det verkar som om det är en variant på aktiv fjädring, typ. Inte konstigt att Red Bullen haft ett försprång.

   • Olle

    Hur kan man hoppas på något sådant? Bara för att du vill att Alonso ska få det så lätt som möjligt att vinna VM antar jag. ja det lär han ju behöva om han ska vinna VM 🙂

    Ferrari har ju redan fått tillräckligt med gratis poäng på grund av att Red Bull inte har kommit i mål. Förresten så är det väl mycket mer spännande nu när det är jämt så förstå inte riktigt hur du kan hoppas på nåt sånt blir ju bara tråkigt.

    • Antonio

     Ja, förlåt. Uttryckte mig väldigt klumpigt. Jag menar att jag hoppas att Red Bull får en reprimand för att de använt en olaglig device på bilen och tar bort den. Jag vill att den som vinner ska göra det inom regelverket.

     Håller inte med om att Ferrari fått några som helst gratispoäng. Menar du att Alonso har halkat fram på räkmacka i årets tre lopp? Alonso och Vettel har brutit varsitt lopp. Vettel fick bekymmer i ett och halkade ner från första till fjärde plats. Alonso fick bekymmer i ett och körde upp sig från sista plats till fjärde.

     Alltså, lika så här långt med tur och otur som jag ser det. Och det med den eventuellt olagliga “high ride” som Red Bull använder.

   • Johan Andersson

    Själv hoppas jag att de har en lösning som inte strider mot regelverket alternativt att de har sin höga fart tack vare någon annan teknisk lösning.
    F1 handlar ju enligt mej till stor del om teknisk utveckling och innovation.
    Är för övrigt stort Ferrari fan, men jag tycker inte det är sportmanna mässigt att hoppas på att någon fuskar sej fram.
    Börjar bli lite trött på allt sånt inom denna sport.

    • Erik R

     Jag förstår inte du menar med fusk? Grunden för hela sporten är ju att det inte bara handlar om att köra bil, utan även om kreativa ingenjörer som försöker överlista varandra (och FIA). Det team som inte utmanar gränserna för vad som är tillåtet kommer aldrig att ha något med toppstriden att göra.

     Red Bulls system (om det existerar) är att jämföra med McLarens dubbla bromspedaler, Renaults massdämpare, Tyrell’s fläkt-bil, osv. Genialiska innovationer som så småningom förbjöds.

    • Johan Andersson

     För det först bör du väl läsa vad jag skrev, jag hänvisade till Antonios inlägg där han hoppas att RedBulls bil är regelvidrig jag skrev att det inte hör hit att hoppas på att team fuskar och bedrar reglerna, vill inte mena att det skall hämna utveckling av bilarna.

     Men om vi återgår till ordvalet fusk så kan man se det så här (rent hypotetiskt)
     Om nu FIA skulle underkänna en eventuell RedBull konstruktion, vilket i så fall troligtvis innebär att de får bygga näst intill en helt ny bil.
     I så fall har de kört 3 lopp med en otillåten lösning, att säga fusk är fel och en typisk aftonblads rubricering på det hela men svårt att sätta ett bra ord på det hela.

     För övrigt är jag rätt säker på att RedBull har någon historia där i bakvagnen, varför skulle de annars ställa upp hell pit crewet och blockera bilen för kameror innan loppet i Malaysia. Skulle även tro att den är tillåten då herrar som Adrian Newy inte gör bort sej i brådrasket.

    • Anonymous

     Sorry, jag läste fel på ditt inlägg. Jag menade egentligen generellt att jag inte förstår att folk börjar prata om fusk så fort någon är riktigt kreativ. Själv tycker jag sånt här är just det som gör F1 till något aldeles extra.

     Jag tror också att Red Bull har något knep eller system som trixar med ride height. Men knappast någonting som var olagligt, åtminstone inte innan FIAs förtydligande av reglerna. Red Bull kanske blir tvugna att plocka bort det, men det innebär nog inga större ombyggnader av bilen. Det är i princip bara att inte använda det.

Leave a Reply