Den konstiga Superleague Formula med Liverpool och andra fotbollslag sänder loppen direkt på nätet

Nog om Webber på ett tag. Nu till Superleague Formula, som är ett konstigt påhitt. Fotbollslag har racingstall och så tävlar man i ett mästerskap. Ok, jag är i grunden bara intresserad av Formel 1, men jag har i och för sig börjat följa GP2 mer och mer. Men att jag skulle börja följa alla andra klasser hela vägen ner till fotbollslag som kör bil? Nja..

Oavsett, tillbaka till min poäng. Superleague Formula är här och de gör ganska mycket coola grejer. Hemsidan är en juvel till exempel. Och bilarna är grymt snygga. Tidigare har jag skrivit om att Liverpool är med, och att Galatasaray är med och lite om serien och deras bilder på flickr. Nu är serien igång och en riktigt cool grej är att de sänder loppen live över nätet i hög kvalité! Där är något Formel 1 kan se och lära av! Nästa lopp är söndag mitt på dagen. Så här står det på deras hemsida om live-sändningarna som de streamar

Watch Superleague Formula Championship live online, streamed direct to your PC on www.superleagueformula.com

Live race high quality streaming will be available on a free-to-view basis in certain territories in where we are not providing live TV broadcasting.

Online broadcast coverage will be restricted in certain territories where no streaming will be available due to broadcasting agreements between Superleague Formula and broadcast partners.

Exakt vad det betyder är jag inte riktigt säker på, men jag ska nog ta och testa mellan längdskidorna på söndag. Någon som vet om det betyder att det streamas här i Norden? Det finns instruktioner för Windows, för Linux och för Mac OS X (där man ska ha Tiger.. eh.. Tiger? Jag har moved on.. (kalla mig Justin Long om ni vill) men borde ju funka ändå). Nya Viasat Motor visar också loppen såg jag, så det här med livestreaming är inget för er som pejlat in kanalen redan.

För den som vill smaka på serien så lägger de upp massa bra klipp på den där hemsidan som jag hypat några gånger. Exempel är följande klipp som jag lägger in här också, bättre kvalite på deras hemsida här. Sammandrag från senaste tävlingarna för någon vecka eller två sen på Valleluga. Körstilen påminner något om GP2 just..

Uppdateringar sker i kommentarerna. Räkna inte med alltför många fler inlägg om något så strictly non-F1 på ett tag..

5 comments

Leave Comment
  1. TOBIAS

    Jepp, och det är riktigt kul att se, senaste loppet så blev ledaren omkörd på sista varvet precis lika rafflande som i F1. Det verkar ha ett helt annat poängsystem också. Det som känns märkligast är när Janne Blomqvist kommenterar typ “-Och där går Liverpoll om Manhcester United”. Inte hans fel att det låter konstigt men ändå. Bilarna är rätt så feta också V12 motor på 750 hästar och en hel del aerodynamik. Flera gamla F1 förare kör ju faktiskt här också 🙂

    Ska se om jag får tid att se sista loppet idag.

  2. Mr 3000 (fd Jon)

    Såg sista kvarten ( kunde inte slita mig från Kalla, tänk om vi kunde hitta en “Racing-Kalla” ), det kanske kan bli något. Synd bara att idag körs de sista loppen.

Leave a Reply