Drick kaffe i Formel 1-stil.. Men vilken mugg ska jag välja?

[EDIT: Kaffe är viktigt, så flyttar upp inlägget allt eftersom] Ok, den här är lite utanför allt annat. Läget är som följer; jag har just fått ett nytt jobb där folk verkar ha sina egna kaffekoppar (det finns några som står i skåpet men nationalromantiska motiv med rubriken 17 mai kanske inte är något att ringa hem och väcka polarna för?) ofta med fotbollsmotiv har jag lagt märke till (och ok, jag gillar Daniel Nannskog.. men på en kaffekopp?). Därför behöver jag er hjälp! Jag måste beställa en kaffekopp, och vill man dricka kaffe i stil så beställer man naturligtvis från ett av stallens shopper. Inte alla har något att dricka ur i sin butik, men de flesta har. Nedanför finns bilder på alla. Fram till den 17 januari ligger en omröstning ute, och ni bestämmer vad jag ska dricka mitt kaffe ur! Välj noga.. inte alla är lika snygga.. Here we go; Jo, ett ord om det också. Jag tänkte att det är fair att omröstningen gäller i en dryg vecka. Men sen har jag inte tid att vänta längre, så 17e januari stänger omröstningen och söndag den 18 januari görs beställningen. Datumet 17e januari har jag egentligen utifrån tomma luften, men får fungera. Det betyder att jag inte orkar vänta in de nya kollektionerna som helt säkert släpps under våren fram mot mars (men hallå, en kaffekopp är ingen kaffekopp, två kaffekoppar är stil! så det kan bli en omröstning till lite senare..). Och om den som vinner inte längre finns inne i lager så går jag på nummer två osv.

Först till de som dessvärre inte erbjuder en kaffekopp i sin onlinebutik;

McLaren har en butik, men helt utan koppar på mclarenshop.com

Inte heller Honda har någon, lite synd.. hondaracingf1shop.com

Synd är det också att jag inte hittar någon hos Red Bull på redbullshop.com

Och så Williams som i sin pdf-broschyr har en bild på en mugg, men som sen inte har den i butiken vid attwilliamscollection.com

Nu till de som har, här ska det bli en vinnare!

Toyota har en Coffee mug stainless steel i butiken. Capacity: 0,4 l enligt informationen. 13 Euro.

.

BMW har en porslinsmugg med färgmotiv och BMW Sauber F1-bokstäver utanpå enligt hemsidan. Inne i själva muggen står det The essence of racing. 15 Euro.

.

ING Renault F1 Team har en blå kaffemugg. Med något slags färgglatt hjulspår på utsidan. Och en stor logga för banken. Frosted blue glass mug enligt hemsidan. 25 cl går det in i den. 14 Eruo

.

Force India är nästa stall som har en mugg i sin butik. Inte så mycket mer info på hemsidan, och en helt vanlig mugg som mest går i vitt. 7,50 Euro på rea.

.

Ferrari har hela fem muggar i sin ferraristore.com.
Ferrari 1: Den första är en röd 3D Ferrari mug. En kopp i keramik med logo på ena sidan och namnet på stallet på andra. 20 Euro.

Ferrari 2: Nästa är Matt finish Ferrari mug. En röd den också men med den stegrande hästen i svart på båda sidor. 15 Euro.

Ferrari 3: Den finns också i gult, med samma svarta häst på sidorna. 15 Euro.

Ferrari 4: Så en röd till från Ferrari. Ferrari store mug är just som det låter. En mugg som gör reklam för Ferraris butik.. vet inte riktigt om den kvalificerar för omröstningen/tävlingen här, men alright, den är med. 15 Euro.

Ferrari 5: Tillbaka till gult för nästa mugg, Ferrari Patchwork mug. Gul bas med olika Ferrari-loggor enligt hemsidan. Det följer med något slags infoblad som berättar om the “Patchwork Story” skriver de. 15 Euro.

.

Ok. That’s it. Nu har ni sett kaffemuggarna som finns att välja på. Vilken är snyggast? Vilken bör jag zippa mitt kaffe ur på jobbet? Hjälp mig och rösta innan den 17 januari!

Ps; jag har kollat lite andra siter som har liknande butiker på nätet men inte hittat någon kul (Ronnie Peterson Museums butik har ingen kaffekopp dessvärre..). Om någon har en bra länk så är det välkommet, men omröstningen står bland de jag hittat. Skulle jag missat någon kopp i en av de befintliga butikerna så är det också tough luck..

[EDIT] Här är en bild på Williams mugg som Sebastian grävde fram. Diggar den. Men som sagt, har man missat den så har man.. Får se, som jag skrev i en kommentar där.. kan bli en beställning på den här ändå. Snyggast?

19 comments

Leave Comment
 1. har jag en egen favorit? jodå.. men omröstningen gäller. bildbevis kommer så fort beställningen gått igenom och första kaffekoppen hällts upp!

  sitter och funderar på en sån där musmatta som finns på några ställen. kanske blir en sån också. får se hur dagsformen känns..

 2. Lisa

  Å vad svårt! Jag önskar jag kunde säga Renaultmuggen, men den är rätt gräslig. Fast det är trevligt att den är av glas. Och den blå färgen är fin.

  BMW-muggen är tuff, det är kul att de har bilen på den och det är trevligt med litet text och så. Tror dina F1-okunniga fotbollsälskande arbetskamrater blir mest impade av den, Daniel. 😉

  Force India? Nä, då kan du lika gärna använda en 17 mai-mugg.

  Toyotamuggen är rent läskig, på nåt vis. Mycket kaffeovänlig. Termosaktig.

  Ferrarimugg 1 & 2 är mycket snygga, de andra inte SÅ mycket. Särskilt 2 tycker jag om, tjusigt med bara den svarta hästen mot rött.

  Det är hårt mellan den och BMW-muggen (ta bägge!) men MÅSTE jag välja väljer jag Ferrari 2.

 3. Mattias (TeamJeremia)

  Hade för mig att det fanns en svart ferrari-mugg när jag kollade senast, den hade jag helst röstat på men i nuläget röstar jag på den röda 3d-ferrarimuggen.

 4. BMW eller Toyota. Ferrari-merch i alla dess former gör mig lite olustig till mods. Vet inte varför, det har varit så sedan jag besökte en bensinmack i Italien en gång.

 5. Björn

  Måste lägga en röst på Toyotas mugg. Helt annorlunda design och den verkar klara av att tappas i backen ett par gånger också.

 6. toyotan är annorlunda. men de borde gjort den ännu mer lik en sån motordel som renault sålde sist. som om de tagit något ur motorn och gjort en kopp av det. men stöttålig är ju klart plus 🙂

 7. Kongo

  Toyotas är riktigt snygg, men hur länge kommer den hålla kaffet varmt? rostfritt leder ju värme bra mycket bättre än porslin… Röstade på Ferrari 2, kallt kaffe är äckligt 😛

 8. ah, du hittade williamsmuggen som jag såg i deras pdf. den är ganska snygg. kan bli en reservbeställning på den i tillägg.. så man kan bjuda på en kaffe till folk som kommer på besök.. f1bloggenmuggen.. (eller en så kallad f1blugg) tja.. varför inte. kan hända att det dyker upp en vacker dag 🙂

 9. Sebastian

  Det lär ju finnas en anledning till att det inte finns en redbullmugg… vill man piggna till, drick red bull istället…

 10. Bolle

  Fixa vita IKEA-muggar o printa ut snygga loggor med klisterbaksida? Eller kladda med sån porslinstuschpenna? Hårt mycket coolare 😀

 11. Lisa

  R29:an har fått underkänt i FIAs krockprov, så om Renaultmuggen har lika dålig hållfasthet som Renaultbilen blir det hett kaffe i knät Daniel, och hur kul är det? Ta inte den!

  Sen tycker man ju Renault borde bygga sin bil av pansarplåt med tanke på Piquet, men det är en annan femma… 🙂

 12. Stefan Alsenmyr

  Jag känner att du måste välja en F1-mugg.

  Tyvärr visar inte Ferrari muggarna att det rör sig om F1. “Det är bara en dryg Ferrari wanna-bee tänker kanske kollegorna”. Annars hade Ferrari 2 blivit snygg i skåpet och vid fikabordet.

  Samma F1-avsaknad lider Toyota av.

  Force india är lite väl anonym. “Är det F1 eller konsultfirman vi använde förra året?”

  Kvar har vi Renault och BMW…

  BMWs är kanske inte jätteupphetsande då den är vit som alla andra muggar men där finns i alla fall en tydlig F1-bil på framsidan och lite käcka texter här och där. En andra negativ sak kan vara att en del förknippar det med bilmärket BMW och de fördomar som kommer förknippat med det…

  Renault sticker verkligen ut genom att vara en blåmatt glasmugg och ett kontrasterande tryck. Tyvärr skriker det inte F1 och så länge man inte är vänsterhänt så syns inte trycket för de andra vid fikabordet. Men i skåpet syns den!

  Det var svårt mellan de två sista. Ska den sticka ut i skåpet och rent allmänt sticka ut – Välj Renault.

  Vill du verkligen visa ett det rör sig om F1 – Välj BMW.

  Jag tror jag hade gått på det blåa glaset och Renault.

  Synd bara att inte Honda hade en mugg…

Leave a Reply