Ecclestone hyllar Hamilton och dissar Alonso. Bara jag som tycker gubben börjar bli lite tjatig?

I en intervju till Guardian uttalar sig allas vår Bernie återigen om lite diverse. Framför allt hur bra Hamilton är och hur dåliga Kimi och Alonso är. Vet inte hur det är med er, men jag börjar undra om inte gubben borde stänga till lite oftare. Att han borde köpa sig ett fotbollslag och pyssla med i stället har jag bloggat om tidigare. Varför ska han gå runt och uttala sig om förarna? Ok att hylla Hamilton, det ställer jag upp på. Vem har inte imponerats av honom, och vem kan låta bli att imponeras av hans avslappnade stil. Han får gärna lägga till mig som vän på facebook alltså (har föresten gjort en sån där grupp som heter F1bloggen där för att testa, tänkte skriva en post om det nån gång. När jag får tummen ur och säsongen är över. Kanske.). Men det får Kimi och Fernando också gärna. Så här säger Bernie i intervjun;

It is painfully obvious to me that the right guy to be world champion is Lewis. In fact my main fear would be if he didn’t win it. Kimi Raikkonen barely talks to anyone and as such has done little for the sport, and as for Fernando Alonso, in his two years as world champion he has done nothing. He hasn’t really been an F1 campaigner at all, but if Lewis wins the drivers’ championship he will act like a real world champion. He will know exactly what is expected of him and what he has to do.

5 comments

Leave Comment
 1. Mavin

  Kan han inte gå och klippa sig, han ser likadan ut i frillan på Monza 1978 som nu, bara det att håret är grått.

 2. Wag The Dog

  Well, marknadsföringsmässigt har han väl rätt? Kimi och Alonso kryper ju ner i sina hål så fort dom kan. Å andra sidan gillar jag inte Hamiltons stil. Jag gillar inte att han slapp undan straff när han inte bidrog med info i spionskandalen. Jag gillar inte att han blir hyllad champion med hjälp av en kopierad bil och FIA:s flathet att ta itu med Ron Dennis.
  Av det jag läst känns det som att Hamilton beter sig helt korrekt inför media men som en bortskämd skitunge när kamerorna släcks.

  Don’t like!

 3. jo, en poäng med marknadsföringen där, visst är det så att det behövs förare som inte bara gör bra ifrån sig på banan, utan också syns lite utanför. men det verkar vara ganska lågt i tak inom f1 vad som ses som bra attityd utanför banan. montoya snackas det ju mycket, och scott speed tyckte jag var skön, men fick sparken för att ha varit kritisk. hamilton är mer charmtroll än både alonso och kimi, men lite väl i enlighet med vad f1-ledningen vill ha tycker jag.
  mer attityd!
  och så tycker jag inte det känns helt rätt att bernie av alla är ute och uttalar sig om vem som “borde” eller inte borde vinna. det har vi journalister och oss andra f1-nördar som kan göra.

 4. Allan

  Man kan inte annat än älska Kimis svar på Bernies utbrott. 😀

  Saxat från en annan sajt:
  Finn Raikkonen’s response, on the other hand, was predictably true to form.
  “I don’t really care too much what people say about me,” the Ferrari driver said.

Leave a Reply