Eddie Jordan säljer Damon Hills 198 och Schumachers fantastiska 191 med 7UP-livery

jordan sales

Eddie Jordan säljer två bilar, med en massor av tillbehör. Pengarna går till välgörenhet och organisationerna CLIC Sargent och Amber Foundation.

Samlingen Jordan nu säljer består av Jordan Grand Prix första F1-bil; 191 med dess klassiska 7UP-livery. Bakom designen står Gary Anderson, och det var i denna bil som Michael Schumahcer första gången körte ett F1-lopp. Med på köpet kommer Schumachers hjälm och massa annat. Läs mer om 191 på wikipedia.

Schumachers debut såg lovande ut efter kvalificeringen, men själva loppet varade inte mer än ett varv. Officiella F1.com har en lång artikel om Schumis debut på Spa här. Schumi fick hoppa in som reserv efter att ordinarie förare Bertrand Gachot satts i fängelse efter bråk med en taxichaufför.. Ayrton Senna vann loppet. Och så här såg det ut (dessvärre med irriterande musik..);

Den andra bilen är Damon Hills 198 med vilken Jordan vann sitt första Grand Prix. Med på köpet här följer bland annat Damon Hills racingoverall och hjälm. Lite mer om 198 på wikipedia.

Bilarna säljs inte på vanlig auktion, utan privat via Cars International.

Jordan-191

Jordan-198

Foto © Cars International

Leave a Reply