Ekström är kaxig, “Alonso eller Räikkönen är bättre än Schumacher”

Mattias Ekström verkar vara en cool kille och en grym förare. Dessvärre kör han DTM, som är lite svårt att hänga med på här hemma. Men i Tyskland får han rubriker. Så en kul artikel på tyska motorsport-total där han sågar Schumacher. Eller ja.. sågar är väl att ta i. Men hyllar Alonso och Räikkönen gör han.

Till sidan säger han att Schumacher inte är någon supertalang, och att just Alonso eller Räikkönen är bättre förare. Ändå klår Schumi dem eftersom han har så bra koll och förståelse för stallet och bilen.

Som sagt, cool kille. Kaxigt att plocka ner Schumacher på jorden i Tyskland. Men så vet han vad han snackar om också efter att ha satt Schumi och de andra på plats i Race of Champions..

Ekström själv har en snygg hemsida här som kan vara väl värd ett besök. Schumacher å sin sida har en seg och tråkig hemsida här som jag inte ser någon anledning att besöka innan den får sig en relaunch..

9 comments

Leave Comment
 1. Wag the dog

  Fattar inte ditt resonemang Daniel. Sågar Schumi, plockar ner Schumi på jorden…

  “Ändå klår Schumi dem eftersom han har så bra koll och förståelse för stallet och bilen.”

  Menar du att i din racingvärld ingår inte en förarens “koll och förståelse för stallet och bilen”?

  Menar du att man bara ska tycka vem som är bäst? Eller ska grabbarna och gubbarna köra om det på banan?

 2. haha, jag skrev ju att det var att ta i med att såga.. men visst är ekström kung. dagen när mercedes lanserar sin bil och tysk media kokar över av schumi, lyfter ekström fram kimi och alonso som bättre förare?

  jag diggar ekström.

  “tycka vem som är bäst” – jag håller ju alltid på den som är underdog.. så det blir ju toro rosso, force india, och nu de nya stallen.. och de är ju alltid sämst.. inte brawn då. fast jag höll på dem i början..

  • Wag the dog

   Tycka, som att avgöra vem som är bäst genom att tycka eller tävla om det menade jag.

   Bäst eller snabbast förra året VAR Brawn och Button. Punkt. Sen kan man alltid tycka nåt annat eller hur. Vem som är bästa förartalangen finns det ju inga mästerskap i.

   Sen kan jag hålla med om att Ekström är skön och jag hoppas han kan leverera 2010! 🙂

 3. Antonio

  “Ändå klår Schumi dem”? Eeeh, de två senaste säsongerna Schumi körde F1 Fick han se sig slagen av Alonso.

  I år blir Schumi livsfarlig. Hans största utmaning i mina ögon blir dock fajten mot Rosberg. Jag är övertygad om att Rosberg är snabbare.

  • cia

   Reagerade på samma,
   Alonso blev min favoritförare under de säsongerna just på grund av att han slog Schumi.
   Kimi kom väl också före Schumi 2005 om jag minns rätt.

   De flesta verkar ha glömt bort att Schumi inte tog någon titel de två sista åren han körde.

   • kenneth

    haha vad har Alonso gjort dom 2 sista säsongerna?!?!? harvat runt längts bak…. inte lär det bli bättre denna säsong

    • daniel

     kan bara hålla med dig kenneth..jag tror inte på ferrari som stall..de kommer handla om 3 stall mercedes mclaren och redbull i topp skiktet..sen ferrari renault..sen williams osv

  • den är lite svårtolkad faktiskt. han säger “Trotzdem schlägt Michael sie alle” till motorsport-total. men riktigt hur han menar är svårt att veta. tänker att det är en mer sån generell bedömning av bäste förare totalt sett?

Leave a Reply