EuroBOSS-serien tar med sig gamla F1-bilar och kommer till Anderstorp

Via bilfeber hittade jag en kul nyhet i tidningen Automobil som berättar att racingserien EuroBOSS kommer till Anderstorp i slutet av augusti. Så här skriver de;

I tävlingsserien EuroBOSS körs det med Formel 1-bilar vars bäst före-datum gått ut. Det betyder inte att de körs långsamt – det finns knappt någon snabbare serie. I augusti kommer de till Sverige.

Den 22-23 augusti kommer Formel 1-bilar åter till småländska Scandinavian Raceway i Anderstorp. EuroBOSS-serien är öppen för Formel 1-bilar konstruerade fram till och med 2003 års utgång. Stämningen är inte fullt så stel som i Formel 1 och man kan komma riktigt nära teamen och bilarna.

Samtidigt kommer man att köra Automobil Sportscar Cup, med klasserna Roadsport, Modsport, RS och Clubman. Upplagd för folkfest alltså!

Låter ju riktigt lovande!

Mer att läsa om EuroBOSS är däremot svårare att hitta. wiki har en kort-kort artikel som dessutom bara handlar om säsongen 2008. Seriens officiella hemsida, eller “officiella” eller hur det nu är, är en kass irriterande sida utan information..

Hoppas på mer, återkommer när det närmar sig!

10 comments

Leave Comment
  1. BB

    Totalt 8 st startande på Zolder, låter inte bra… skulle tänka mig mkt noga för innan jag köpte biljett

Leave a Reply