F1-sändningars intro/vinjetter från TV (Del 3/3: 1979 – 1991)

Och här är sista delen i den här miniserien om TV-programmen. Blir enbart BBC den här gången, fortfarande inte hittat några fler svenska klipp. De här sträcker sig en bit tillbaka i tiden och bjuder på några riktigt snygga klipp!

Snart dags för lite riktiga nyheter som när Race of Champions drar igång i mitten av december, och så testar de lite i Speedcar snart igen tror jag. Videos!;

RTL Tyskland 1991;

BBC 1990 inför Monaco;

BBC 1989, en season review, så inte helt vanliga sändningen.. och väldigt mycket fokus på olyckor..;

BBC 1988;

BBC 1987 inför Storbritannien;

BBC 1986 inför Spanien;

BBC 1981 inför USAs Grand Prix (och kanske den snyggaste av alla);

BBC 1979 inför Sydafrikas Grand Prix (och kanske ännu snyggare..);

3 comments

Leave Comment
  1. Christoffer

    Intromusiken med basgången som sedan växer i styrka till en låt.
    Är den specialkomponerad för detta eller är den plockad från någon låt, och i så fall vilken?

  2. christoffer, satt just och kikade på kommentarer så såg din på en gång. vet inte riktigt vilken låt du snackar om, och har inte lyssnat igenom så noga. däremot har jag läst en del om att bbc i år valt att gå tillbaka till nån gammal klassiker i f1-sammanhang, bör kunna vara den här.

    i så fall är det en låt som heter “the chain”, minns inte just nu bara vilken grupp det är. the who, status quo eller nån sån. googla lite på det så får du helt säkert upp den. som sagt, klassiker i storbritannien som jag förstår det.. själva är vi ju inte så lyckligt lottade att vi kan snacka om klassiker till f1-sändningar, här får man ju vara glad om det går på tv över huvud taget..

Leave a Reply