Fantastisk dokumentär från 60-talet om tillverkningen av Porsche 356

Ibland hittar man bara så bra grejer ute på nätet så man är tvungen att hitta en ursäkt att skriva om dem. I detta fallet Porsche.. inte direkt ett tema i Formel 1, annat än när det ryktas att Volkswagen kommer till F1 under namnet Porsche i stället för Audi. Fast så blir det väl snarare så att VW blir motorleverantör i stället.

Annars är väl det enda jag skrivit om Porsche från tillbaka till den där tiden när Lewis Hamiltons farsa var ute och kraschade just sin Porsche i en lekplats.. Men, till saken! Det var ju så att jag hittade en för bra story för att inte skriva om den.

I detta tillfälle en serie videoklipp på YouTube som visar en gammal dokumentär om tillverkningen av Porsche 356 från tidigt 60-tal. Vet inget mer om dokumentären, eller om Porsche 356 för den delen. Men filmerna är en njutning!

Del 1 av 5;

Del 2 av 5;

Del 3 av 5;

Del 4 av 5;

Del 5 av 5;

Via chicaneblog.com som jag knycker det mesta av vintage racing från.

7 comments

Leave Comment
 1. Jan Gregenäs

  Min andra bil var en Porsche 1500 Super -54 som jag köpte 1960, och min 3:e bil blev en Porsche 1600 Super -59 och trots att jag haft en mängd bilar genom åren, framför allt sportbilar så är det nog min första Porsche som jag saknar mest, trots flera motor-renoveringar samt växellådor mm. En bil som man var tvungen att vara ett med pga överstyrning men väl lärd teknik fanns det inget trevligare att åka med. Jag har många gånger undrat över dess öde, vad jag förstår importerades det ett par stycken det året av just 1500 Super. Det till trots har jag kvar en del bilder som jag kan försjunka i och minnas den gamla goda tiden.
  HÄLSNING
  //Janne.

   • Jan Gregenäs

    Hej!
    Roligt att någon kommer ihåg den gamla godingen,samt att du minns reg.numret.
    Frågan är om du var intresserad före eller efter mitt ägande? Skulle nog vid lite
    eftertanke kunna räkna ut under vilken period som jag ägde den, om jag minns
    rätt så sålde jag den för en spottstyver till en far och son från Sävedalen?
    Har verkligen funderat över om den finns kvar idag?

    Hälsning
    //Janne.

 2. Patrik F

  Vi har en 356, 1600 super, cab-59 i familjen. Familjen har ägt den sedan -59 och den är i helt orenoverat skick, bruksskick. växte själv upp i den under kapellet i “baksätet” liggandes i barnvagns insatsen, så en en boxerfyra från porsche känner jag igen på långt håll. 🙂 en helt underbar bil som fortfarande varje sommar. får ni chansen att köpa eller bara köra så ta den möjligheten. // Patrik F

Leave a Reply