Fernando Alonso inblandad i otäck flygkrasch. Eller?

Renaults Fernando Alonso har visst varit nere i Kenya och firat jul ihop med jultomten Flavio. Så när han skulle hem var han inblandad i en otäck flygolycka. Eller? Rapporterna från vad som skett skiljer sig åtskilligt.. DN skriver om stor dramatik i starten, krock med ett annat flygplan och avkörning i hög hastighet (tack för tips i kommentar David!). Också eurosport.se rapporterar om att Alonso kraschade illa vid starten. Enligt pitpass var det hela en minor incident där planet höll på att taxa ut på banan och råkade stryka yttersta delen av vingen mot ett hus. Enligt officiella f1.com var det största problemet att han fick skjuta upp själva flygresan något..

Får återkomma om det där. Säsongsstarten i mars verkar oavsett inte vara i fara..

Från DN;

Fartfantomen Fernando Alonso var inblandad i en otäck flygkrasch på söndagen, skriver italienska medier. Spanjoren ska dock ha klarat sig utan svårare skador från olyckan.

Undrar vilka skador han fick då, tur att han klarade sig utan svårare skador i alla fall..

Från eurosport.se;

Fernando Alonsos flygplan kraschade illa när han och hans familj skulle lyfta från Malindi, Kenya, där Renaultföraren firat nyår hos stallchefen Flavio Briatore. Fernando Alonso och hans familj var på väg att lyfta på söndagkvällen när vingen på deras privatjet slog i ett annat plan och kraschade av startbanan, enligt italienska Corriere della Sera.

Och det låter ju riktigt illa..

4 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  @Lisa… you make my day!!! Vidhåller min egna kommentar, som verkar vara smått profetisk… olyckan har knappt hänt alls… :p

  “””
  @David — schysst länk, men lite skum beskrivning av olyckan eller hur… “kom för nära ett annat flygplan och skrapade i dess sida” om det skedde under start så hade det varit tack och hej. Antingen måste det skett under taxning, eller så har det inte hänt alls…

  SEBASTIAN – MÅNDAG, 5 JANUARI, 2009 – 2:21 E M
  “””

 2. den att han inte ens var ombord är kanon. men återigen lite märkligt. verkar som att någon talesperson för renault sagt att alonso var ombord och att planet körde mot en byggnad, men att alonsos egna talesperson är den som säger att han inte ens var ombord, och att planet fått ett slag på vingen när det stått parkerat på marken..

  gissar att det är lite lågsäsongen som gör att ryktena tar eld så fort..

 3. Lisa

  Dramatiska bilder från kraschen!

  Vingen litet trasig. Alonso hissar upp byxorna, Flav härjar. Tror inte någon kommer att behöva kristerapi. 😀

Leave a Reply