Ferrari-event på Gallerian i Stockholm (+ vinn ett F1(?)-däck)

[Uppdaterad med bilder!] Meddelande till de lyckostar här som bor i eller i närheten av Stockholm! Puma har en butik där och samarbetar ju sedan tidigare med Ferrari. Nu har jag snappat upp att de ska ha ett event i butiken, från i morgon torsdag 12e till söndag den 15e. Jag mailade till butiken och hörde och det som händer är följande; hela butiken fylls med massa Puma-Ferrari stuff. Är ju inte fel, de är ganska snygga. Men dyra..

Ännu bättre är att de får dit en Ferrari! Här var inte butiken till så stor hjälp, så vi som inte sitter i Stockholm behöver hjälp från läsare! Ni som har möjlighet att gå kan väl uppdatera den här nyheten bland kommentarerna, om vilken bil det är, får man pilla på den, sitta i den, dregla på den osv. Ta med en kamera eller mobil och ta en bild eller två och maila till mig så lägger jag ut.

Sen, och det här är ju nästan ännu häftigare. Det blir någon slags tävling där man kan vinna ett däck från Bridgestone. Återigen är det lite oklart, de kommer ha någon tävling där som har däck från Bridgestone som pris. Huruvida det är vanliga däck eller ett bättre begagnat F1-däck är jag spänd på att få höra från er läsare. Är det vanliga däck är det ju so-so, är det ett F1-däck tar jag tåget över och är med i tävlingen.. Men det är kanske att hoppas på lite för mycket?

Avslutningsvis har jag fått nys om att Janne och Eje kommer vara på plats på lördagen. Tror de kommer köra någon lansering på Viasat Motor som ju visar loppen på TV den här säsongen. Men verkar som grym möjlighet att få en liten pratstund med dem. Glöm inte att hälsa från F1bloggen bara!

Butiken verkar inte ha någon direkt hemsida, men öppettider finns på Gallerians hemsida här.

Kom föresten att tänka på vad man kan göra med ett F1-däck. Hade ju ett inlägg tidigare om där galna japanerna som testade hur olika däck uppför sig om de släpps från en backhopparbacke. Kolla in länk till Hur långt hoppar ett F1-däck i en backhopparbacke för att få fler ideer på vad man kan använda däck till..

Uppdateringar kommer så fort jag får in lite mer info från er som varit där!

Bilder som Janne skickat in, tackar för dem!

20 comments

Leave Comment
 1. Hårdrockare

  Man skulle haft två däck på varandra med en glasskiva på toppen, och vips har man det perfekta bordet till F1-tävlingarna att ställa käket på! 🙂

 2. Hårdrockare

  Vill ni se ett F1-vinterdäck, så kolla länken!
  Vet ej om det varit uppe här tidigare, men tufft är det.

 3. Magenus

  Helt OT så hade jag faktiskt det stora nöjet att få “pilla” på en Williams från -99 i lördags. Det må vara en av tidernas fulaste bilar men det var första gången jag ens såg en F1-bil IRL så jag var glad ändå. Fick desdvärre inte provsitta den och de var ganska noga med att man inte tog med sig souvenirer hem 🙁

 4. Magenus

  Det var den. Vill poängtera att den var fulare uppifrån. Mer blekorange än röd och alldreles för mycket plottrig reklam. Jag var så jävla chockad över att hitta en F1-bil i Malmö att jag inte ens fick för mig att ta en bild på åbäket. *snyft*

 5. MR. Medeltid

  Magenus: Hur och var såg du den?!

  För övrigt så lär det ju inte vara en riktig F1-bil som kommer till Pumas affär i Stockholm, utan snarare en plastig dummy. När jag var i Rom hösten 2007 råkade jag se ett s.k. “Ferrari-store” och tvekade som McLarenfan jag är om jag skulle gå in. Jag gick i alla fall in och väl där så hade de en “F2007” uppställd, inget speciellt, bara väldigt plastig, kunde jag varit utan. :-/

 6. Mauritz

  magenus: även jag var där våren 2008 och såg även jag bilen i Ferrari store, när jag gick runt bilen så ser man ett myntinkasts vid högra sidepoden

 7. myntinkast? kanske en tidig version av turbo, släng in en euro så får du 10 extra hästar i 5 sekunder?

  nu zlatan. ibland ställer jag ner min toyota-f1-kaffekopp och ser på tv som vanliga människor.
  gammalt f1-ordspråk.

 8. Jag såg den på Hem & Villamässan i Malmö av alla ställen. Det var något kapitalförsäkringsbolag som hade den i sin monter. Ganska malplacerad om jag ska vara ärlig. men nog var det häftigt alltid. Och jag lovar att det inte var något myntinkast i sidan på denna.

 9. Ja jag tror det. Jag har inte sett någon riktigt bra bild på den uppifrån men Winfield satt där iaf. Det var väldigt många sponsorer att dela om utrymmet så jag upplevde liveryn som ganska plottrig.

 10. MR. Medeltid

  Ja, Williams hade mycket snyggare bil mellan 1994 och 1997 än åren därefter.

  Synd att de inte går ut lite mer i medierna att de har en F1-bil på plats, det drar folk.

 11. Erik R

  Jag har sett “Michael Schumachers Ferrari” på nåt jippo för några år sen. Det visade sig vara en ganska slarvigt ihoppsatt fullskalemodell, mestadels i plast. Falsk marknadsföring och inget annat!

 12. Erik R

  Förresten, jag kanske passar på att ta en sväng förbi Gallerian på lunchen imorgon så får vi se…

 13. Janne S

  Vi gick förbi där på lunchen och som sagt, det var en dummy, fast ändå kul o se. Jag skickade några bilder till bloggen =)

 14. Fredrik

  Plast hit och plast dit, mig veterligen så är det mesta på F1´s chassi/kaross i (plast) Kolfiber, vet inte vad ni förväntade er plåtkaross och stålratt med läder inredning ? bara för att mclaren är kromfärgade så är den inte i plåt. och bilen som står i rom som jag också såg sommaren 2007 är ingen F2007 det är troligen en F248 från 2006, och det är säkert en sån som står i sthlm också det ser ut som det, dom är bara lackade som 2007,2008
  förövigt så tvekar jag på att det är en replika, varför tillverka en replika efter en tre år gammal bil det är billigare att ta en gammal bil och lacka om ta ut låda och motor och ställa ut.

Leave a Reply