Fler rykten! Trulli och Kimi ut, Kobayashi och Alonso in (och ett F1-race i Rom).

Det är inte bara Honda (inte så mycket i svensk media ännu, men ex DN) det ryktas om i dagarna. Trots att Jarno Trullis manager i Toyota gått ut och kraftigt dementerat att italienaren skulle vara på väg ut ur stallet så florerar rykten om att Trulli ryker och Kamui Kobayashi stiger in. Tanken är väl främst att få in en japansk förare för att stärka varumärket lite på hemmaplan. Trulli har väl inte överpresterat under säsongen heller och det skulle inte överraska om han ryker. Själva storyn kommer från siten 422race.com som dock fungerar ytterst dåligt i Googles översättning som annars brukar fungera ok..

Så till de eviga Alonso-Ferrari-ryktena. Tyska motorsport-total är det som denna gång tagit upp storyn, efter en artikeln i italienska Gazzettan (i en annan artikel tar de upp ett möjligt framtida stadslopp i Rom (och ojoj hade det varit tufft!), men det lär ju inte hända inom det närmaste så det får vara). Inte så mycket nytt annat än snack om att Alonso skulle mött Ferrari och gjort klart om ett säte senaste från 2011. Det nya är väl att det verkar som att Ferrari skulle vilja avvakta Kimis form under 2009 och att ett datum är mer flexibelt än vad som tidigare sagts. Dealen ska vara att Kimi kan ryka om han presterar sämre under 2009 än 2008 (vilket i sig är en ganska spännande fråga med tanke på att Ferrari halkar efter lite med KERS). Renault ska också fått ett års förlängt kontrakt med Alonso, trots att de önskat fler år. Får helt enkelt återkomma till det där. Dessutom har jag svårt att tro att man skulle sparka Kimi, även om Massa var närmast titeln i år och allt sånt så tror jag Massa försvinner före Kimi ändå.

By the way, ser att jag fått en massor av sök efter Sakon Yamamoto som hittat in på bloggen så jag uppdaterade klippet från -07 i posten där Yamamoto och Fisichella ryker ihop under Brasiliens Grand Prix. Ganska tuff smäll..

För den extra intresserade; Toyotas officiella hemsida finns här. Med sköna specifikationer för webbläsare, som Microsoft Internet Explorer 5.0 eller högre (eh.. tackar) eller Netscape 7.0 eller högre (eh.. jojo Netscape var det..).  Liten teaser inför lanseringen den 15e januari dock, sånt ger plus i min betygslista!

18 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Tja, om Alonso verkligen skriver på för Ferrari någon dag så kommer ingen att tro det med tanke på dessa eviga rykten. Tror nog det här mest är önsketänkande från italienska pressens sida. Alonso har förlängt sitt kontrakt med Renault med två år förresten, så jag fattar inte vad de fått detdär med ett år ifrån. DN surrar till det riktigt ordentligt och sträcker ut Alonso’s Renaultkontrakt ända till 2012! (hoppsan!) 😀

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=868310

  Tror inte ett smack på detdär med Kobayashi heller, Toyota behöver framgångar för att kunna motivera ett fortsatt F1 engagemang och att sätta in en total rookie just nu i dessa tider verkar inte nån god idé – även om han råkar vara japan. Trulli har väl inte presterat dåligt, han klådde sin teamkompis med sex poäng, och tog poäng i 10 race, varav en pallplats.

  Men det är off-season och journalisterna måste ha nåt att göra, antar jag…

 2. och apropå rykten så har nu carlos slim gått ut och berättat att han inte är intresserad av hondas f1-stall. så här skriver han på sin racingsida enligt google;

  “Team Telmex rapportering till ING. Carlos Slim Efterrätt inte har köpt eller har några sådana ändamål för förhandlingar med det team som Honda Formula One, så att all information om detta ämne med anknytning ogrundade och är fullständigt felaktigt.

  Noggrant Team Telmex ”

  från http://www.escuderiatelmex.com/cgi-bin/escuder/EscuderiaTelmex/es_index.jsp

 3. Sebastian

  Italienska tidningar och sanningen verkar vara som currypizza just nu. Det finns de som går på det varje gång och sen finns det normala människor… Apropå ett lopp i Rom så är det väl en kreativ misstolkning av MONTEZEMOLO uttalande (fritt citerat) “med alla dessa värdelösa stadslopp så kommer vi väl snart köra i Colloseum…”. Om Ferrari ogillar stadslopp så är det knappast läge att lägga ett i Rom. Särskilt med tanke på hur vägarna ser ut där.

  Och angående Kimi. Har någon räknat ihop hur många poäng han förlorade på andras misstag (Kanada, avgasröret, missen att inte byta till regndäck)? Och nu med slicks så slipper man ju problem med graining och borde det gynna hans körstil ännu bättre (eller försöker jag sätta läppstift på en gris här…) 🙂

 4. lol sebastian, monchichi eller hur det stavas, eller hur?! den bilden är på pricken som en sån där liten man kunde sätta på änden på en blyertspenna!

  bonne, vettigare nyheter? är inte rykten det bästa som finns? fast.. ok, du har ju rätt i att det är ganska mycket bull.. vilket ju i och för sig inte är så tokigt så här i väntan på att säsongen ska dra igång.. men tror inte man ska hoppas på för mycket mer spännande “riktiga” nyheter under vintern.. hondas köpare är väl det hetaste och det mest spännande om dagarna. annars händer dessvärre inte mycket alls.. f1 är en extrem hög/låg-säsongssport, när det inte är race händer fan ingenting..

 5. Sebastian

  Yesbox, på pricken, fast de heter tydligen Penntroll eller troll doll på engelska.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_doll

  och vad gäller lågsäsongen så är det nog dygnet runt i fabrikerna. Är det ingen som bor nära en fabrik som kan fixa lite rolig info? Ron dennis kikade på burlesk i bernies julkort, där har vi inträdesbiljetten, vem kan bära upp spets?

 6. Lisa

  Penntroll! Man satte dom på pennan, de var liksom utskurna undertill för att passa på en penna….

  Fanns större troll av samma modell också förresten, jag hade en skokartong de bodde i.

  Vaddå, var det här en F1 blogg? 🙂

 7. Lisa

  Annars har du rätt Daniel, rykten är alltid kul, särskilt de mest vansinniga… Tror jag ska starta ett att Heikki får sparken och Alonso kommer tillbaka till McLaren nästa år… 😛

  @ Sebastian läppstift på en gris vet jag inte (lol) men i Spa hann de knappast få på några regndäck eftersom Kimi hade den dåliga smaken att sätta Ferrarin i muren, men däremot skulle kanske Massa haft glädje av en uppsättning sådana?

  Annars förlorade ju Kimi en hel del poäng på exploderande motorer och tokskallar som körde in i häcken på honom, visst (med avgasröret hade han väl snarast tur eftersom han inte fick svartflagg). Men å andra sidan lyckades han själv schabbla bort en del genom att krascha utan anledning (Singapore, Spa) och genom att inte använda Sutilknappen (Monaco) så det går nog jämnt ut.

 8. uppklarat! det var penntroll jag tänkte på.. fast trodde de var monchichis.. men det där rosa håret på penntrollet på wiki känner jag inte igen, hadde inte alla penntroll grönt hår? 🙂
  f1blogg? tja.. är det lågsäsong så är det.. men klart, när man ser den bilden på toyotas hemsida börjar man ju undra

 9. Lisa

  Nädå, de kunde ha alla möjliga färger på håret. Mitt penntrolls hår var morotsfärgat. Sen hade jag ett brunhårigt pojktroll också, med kortare hår. Han var VÄLDIGT lik Kobayashi.

  Just det, F1 blogg var det ja…. 😛

 10. Sebastian

  frågar mer direkt då… Vem kan dra på sig ett par stay-ups och spetsprylar och flirta sig in hos McLaren? We need boots on the ground om vi ska kunna bidra med annat än sentimentalt trollsnack 😀

 11. Lisa

  ha ha jag ser fram emot att Daniel gör ett försök, men ingen god idé att släppa in mig till McLaren, det skulle bli mer terror on Woking Street eller motorsågsmassakern än Mata Hari – spets eller ej… 😀

 12. Sebastian

  “swedish formula 1 blog f1bloggen inspires girl to go friday 13th in woking based mclaren head quarters.”

  som sagt bara ett rykte, men… 😀

Leave a Reply