Formel 1-fotoutställning i Stockholm

Via f1bb-forumet hittade jag den här länken till svenskmotorsport.com som berättar om en fotoutställning mitt inne i centrala Stockholm just nu. Mitt ute på Raoul Wallenbergs torg är det stockholmaren Emile Desvall som ställer ut. Bilderna är tagna under 1980-talet och utställningen omfattar 60 stycken. Fram till den 31 maj pågår visningen, så är man i Stockholm är det bara att passa på!

Kopierar artikeln nedanför för den som inte orkar surfa över till Svensk Motorsports sida;

F1-stjärnor glänser i Stockholmspark
2008-05-07 | Nyhet | På 1980-talet fotograferade motorintresserade stockholmaren Emile Desvall dåtidens stora F1-stjärnor. Bilderna hamnade i byrålådan men nu finns de att beskåda på torget mitt emot Kungliga Dramatiska teatern.
Har du vägarna förbi Raoul Wallenbergs torg i Stockholm kan det vara värt att spana in den fotoutställning som just nu pågår. I parken som ligger mitt emot Dramaten visas fotografier från F1-cirkusens dagar på det glada 80-talet. Utomhusutställningen går under namnet F1 Retro och visar stjärnor som Nigel Mansell, Keke Rosberg och Gilles Villeneuve under GP-tävlingarna i bland annat Monaco och Zolder.

Det här är första och hittills enda utställningen för amatörfotografen Emile Desvall som till vardags är projektutvecklare i Stockholm.

– Då på 80-talet var det enkelt att gå runt och fotografera på F1-tävlingar. Idag är det mycket svårare och det är femhundra andra fotografer på plats. Det går inte att fotografera med samma närhet. På den tiden brydde sig förarna inte så mycket utan var sig själva, säger han.

Emiles utställning består av 60 bilder. Särskilt rörande är de fotografier av Gilles Villeneuve tagna under den sista timmen av hans liv, innan Villeneuve tragiskt förolyckades vid en krasch under GP-tävlingen i Zolder den 8 maj 1982.

Utställningen pågår till och med den 31 maj.

Av: Johanna Mörtberg

Leave a Reply