Formel 1 till USA och Long Beach?

toyota grand prix of long beach

F1 och USA är ju en ständig källa till rykten. The Grand Prix Association of Long Beach, som håller i det årliga gatloppet i just Long Beach sneglar tydligen på att öppna upp för nya samarbetspartners om loppet. Just nu har man ett avtal med IndyCar om själva huvudracet, men kontraktet går ut 2015 utan att automatiskt förlängas.

Och så har Bernie Ecclestone visat interesse. Redan förra året skrev han ett brev till ordföraren där han bland annat skriver;

Please be advised that Formula 1 is interested in returning to your city, and we will consider the appropriate entity to make such a bid if you decide to permit such a process.

Detta enligt lokaltidningen The Long Beach Gazette. Också The Long Beach Press Telegram har en artikel om Bernies intresse för ett F1-lopp i Long Beach.

Long Beach Grand Prix startade som ett Formel 1-lopp under 70-talet. Lite mer det och om själva Long Beach Grand Prix finns så klart på wikipedia. Senaste vinnaren var Takuma Sato. Och så klart på flickr;

Varför inte ta en titt på hur det såg ut i 1977, med Nikki Lauda i pole position och både Ronnie Peterson och Gunnar Nilsson på startgridden?

Leave a Reply