Första bilderna från Codemasters nya Formel 1-spel är ute!

Nu börjar det äntligen komma lite smått från Codemasters som har rättigheterna att släppa F1-spel till datorer och konsoller. De tog ju över efter Sony, som inte lyckades riktigt på området. Och det var ju lite spänning där i början.. så tog energin och informationen bara slut.. och nu på sistone har det ju mest snackats om att spelet skjutits upp från 09 till 10-säsongen.

Nu har de i alla fall lättat lite på locket och berättat att spelet kommer. Dock inte till konsollerna utan till Wii och PSP i första omgången. PC, Xbox 360 och Playstation 3 får snällt vänta efter att det visat sig kräva mycket mer utveckling än de mindre formaten.

Spelen till Wii och PSP släpps nån gång innan slutet av året vad jag kan hitta, men har inte läst något mer specifikt än så. Inte heller något om när under nästa år som spelet till de stora maskinerna kan väntas.

Sista gången det släpptes ett F1-spel som datorspel var 2006..

En kul detalj är att det verkar som att speltillverkarna kommer fokusera mer på själva racingen och det att köra bilarna, än som tidigare ha med sekvenser som liknar TV-sändningar. Dessutom kommer de ta in en del “riktiga” folk som kommunicerar från depån. Tydligen är Felipe Massas raceinjengör Rob Smedley lite extra involverad i projektet. Den Rob är ju han som nyligen levererade “Felipe baby, stay cool” i TV över radion.

Man får väl gissa att eftersom det dröjer så länge så får de med allt det senaste. Hoppas verkligen KERS ingår! Brittiska IGN-spelsidan har några bilder ute. Ok, de är för de mindre formaten som PSP, men ändå.. inget man ringer och väcker polarna för direkt..

8 comments

Leave Comment
  1. Emil

    Det senaste F1-spelet till dator var väl för säsongen 2002 av EA Sports? Sen gjorde ju Sony några spel till Playstation efter det men inget datorspel.

  2. Sebastian

    Allt handlar tydligen om grafiken numera…

    Q: What has made your car so strong?
    Sebastian Vettel: It’s obvious – the Red Bull on the side!

Leave a Reply