Första bilderna på Indiens F1-bana ute – premiär 2011

Såg en länk till hur Indiens F1-bana kommer se ut borta på forumet på f1fanatic. Indien skulle arrangera sitt första Formel 1-lopp redan i år, men efter några turer fram och tillbaka verkar det som att det är 2011 som gäller. Nu är det ju inte så lätt att veta med datum och Bernie.. Men, nu finns i alla fall en skiss ute som visar hur den kan komma se ut.

Jaypee Greens Sport City är tänkt att bli ett helt komplex med F1-banan som huvudattraktion. Så här ser den ut;

6 comments

Leave Comment
 1. ser ut att kunna bli några omkörningar i första kurvorna ja, sista möjligtvis. men där borta på andra sidan av banan blir det nog tåg av bilar som tar sig igenom..

 2. Kan nog stämma, men jag tror ändå på spännande lopp från banan, ska bli intressant nästa säsong med de nya teamen också, samt att kobayashi troligtvis säkrat sig en sits i nåt av de nya stallen 😀

 3. Erik R

  Den tekniska biten i bortre halvan ser faktiskt lite intressant ut. Särskillt den långa multi-apex kurvan där man vänder tillbaka. Det ser ut lite som ett försök att kopiera Spoon-curve på Suzuka (fast spegelvänt). Tyvärr lär det väl vara asfalt överallt utanför banan, och då blir det inte inärheten så utmanade och avgörande som på Suzuka.

  När det gäller omkörningar så är det samma grundläggande fel som på Yas Marina – tajt hårnål som leder ut på långa rakan. Märkligt att detta designfel görs om och om igen på nya banor. Vem som helst om kan nåt om racing inser ju att det dödar alla vettiga omkörningsmöjligheter.

 4. HENKE R26

  Tycker att den ser väl inte helt fel ut. Som Erik R skriver så ser den bortre kurvan spännande
  ut, tycker att den liknar lite kurva 1 på Singapores Gp bana, bara att den tajtar inte till så mycket på slutet. Beror lite på bredden av banan men kan bli möjlighet att ta olika spår genom
  den med bibehållen fart tror jag. Det är inte ett verk utav den gode H Tilke? Någon som vet?

 5. Danne V

  Ständigt denna Tilke…. Börjar få svårt att se vitsen med att det byggs en “massa” nya banor när dom nästan ser likadana ut allihop.

Leave a Reply