Frankrikes Grand Prix 1970

Jag brukar inte gå in så ofta på youtube, risken är att man bara blir sittandes i timmar och ser på gamla klipp och andra filmer. Men ibland kommer man över såna guld-klipp att man bara måste klicka runt lite. Läste i senaste F1 Racing (som jag köpte för TV-tiderna) hittade jag en sådan länk; sök på “1970 French GP” och en härlig 5-minuters-snutt med fantastiska färger från det årets Franska Grand Prix dyker upp. Ronnie Peterson fick bryta på grund av problem med motorn (cirka 3.50 in i filmen).

Österrikaren Jochen Rindt vann, hela listan finns på wikipedia. Där finns också en sida om själva banan Charade Circuit nära Clermont-Ferrand i Frankrike. Tydligen brukade banan beskrivas som en snabbare och svängigare version av Nürburgring och just Jochen Rindt sägs ha klagat över åksjuka året innan och ska ha kört med hjälm utan visir för säkerhets skull.. Officiell hemsida för banan finns här.

Spegel spegel på väggen där; går det att tänka sig snyggare bilar än de från den här perioden inom Formel 1? Klicka vidare för att se det fantastiska klippet;

Leave a Reply