Galatasaray deltar i Superleague Formula

Här är en sån där typisk gladnyhet (lysande ord från det norska språket för övrigt, sån där nyhet som bara är kul och positiv och livar upp vardagen) från racingens värld. Jag har tidigare rapporterat ifrån den konstiga racingserien Superleague Formula som är under uppbyggnad. Serien drar igång i augusti i år och det är fotbollslag som ställer upp som team och tävlar med varandra, fast med “riktiga” förare då. Seriens officiella hemsida är en blogg som är lite kul att följa, och framför allt lägger de ut grymt snygga bilder från lagens bilar. Nu har Galatasaray anmält sitt deltagande och också presenterat sin bil. Sedan tidigare är AC Milan, PSV Eindhoven, Sevilla FC och flera andra fotbollslag redan klara. Premiären sker i Storbritannien i augusti, sen följer Nürburgring i Tyskland, Zolder i Belgien och andra banor.

4 comments

Leave Comment
  1. ja blir riktigt spännande att se om det blir något av det hela. har inte sett något om tv, men kan nog bli svårt att få tag på.. eller så chockar de och sänder på typ eursport.
    personligen har jag verkligen svårt att se spänningen i fotbollslag som tävlar. då ska man vara bra inbiten supporter för att få ut något av det..

  2. Kongo

    Tror detta kan va bra, har många kompisar som är “fotbollsnördar” som hävdar att motorsport inte är riktig sport… Om detta nu blir en bra serie kanske det kan få dem att ändra uppfattning 🙂

Leave a Reply