Går Williams, Force India, Red Bull, Toro Rosso och Renault över till enhetsmotorer från Cosworth?

Historien och utvecklingen i saken om enhetsmotorer är spännande att följa. Igår kom det fram att det ser ut som att upp mot fem stall är intresserade, fyra krävs för att det ska gå att genomföra. Williams, Red Bull, Force India och Toro Rosso kan kännas givna. Men överraskningen är att Renaults namn också nämns där. Och det känns ju verkligen som en överraskning. Efter det har dock Renault själva tonat ner sitt intresse något skriver autosport. Men! Precis som f1wolf påpekar, vad med Force India? Det var ju bara kort tid sen de annonserade ett långsiktigt samarbete med McLaren om motorer och allt. Skulle det överges efter att man betalat sig loss från Ferrari och innan man ens fått in en enda motor i sina bilar? Fredag är det möte i FIA, då väntas det bli officiellt med stall som går över till enhetsmotorerna. Lär få återkomma..

3 comments

Leave Comment
  1. Lisa

    Jo, man kan undra vad McClaren :-/ tycker om bara ett ettårigt samarbete, nog inte precis vad de tänkt sig.

    Renault har dementerat i en officiell presskommuniké förresten, ett “Renault-Cosworth” faller på sin egen orimlighet, tycker jag. Inte för att jag är nån företagsledare, men Renault har stolta anor som motorleverantör och att inte ta till vara den goodwillen och PR:en verkar helprilligt.

  2. Sebastian

    Jag hade gissat Williams, Redbull, STR och Honda som givna. Sen att Honda kanske inte är kvar är ju en detalj, men de lär ju iaf kunna betala inträdesavgiften. Om Force India är med i diskussionerna så verkar det ju som om de hoppar på alla tåg just nu, det brukar ju bli så strax innan man hamnar i plurret. Fast å andra sidan är det nog knappast möjligt för McLaren att subventionera sina motorer till Force India, så det kanske är en bra lösning att slussa dem vidare. De känns mer som en belastning än en tillgång.

Leave a Reply