Grym affisch med alla Formel 1-bilar mellan 1950 och 2004

bilarHär kommer ett bra söndags-nöje! Via f1fanatic hittade jag till ett inlägg på en motorblogg som har lagt ut en affisch som visar alla Formel 1-bilar mellan 1950 och 2004. Här finns en del godis att spana in!

Bilden är inte liten, men den går att ladda upp via bloggen där. Det kan dock ta sin tid, den är på modiga 18 Mb och dryga 9000 x 6000 pixlar. Keith har också lagt ut en kopia på sin dropio för den som vill ladda hem den.

Den där klassiska sid-vyn är inte den bästa, men ojoj vilka snygga bilar som finns där i högen. Någon favorit någon? Är inte halvvägs ännu själv..

12 comments

Leave Comment
 1. Affe

  Skummade igenom denna plansch som jag bara MÅSTE ha ned på datorn till varje pris, (skall då tilläggas att jag sitter med satellitbredband ute på en tankbåt mitt emellan Sverige och Danmark och jobbar). Men såg i alla fall att 1968 så hade McLaren 3 versioner av samma bil, så det är inte första gången som dem tabbar sig, med tanke på allt tjat om att detta skall vara den sämsta bilen dem byggt på länge, dock tror jag inte på det, den håller ju ihop till skillnads från Kimis bil under första åren i Silverpilen som då var Svart/Silver. Då dog ju bilen titt som tätt och älskar klippet när bakvingen lossar och går rätt upp i luften och Kimi sitter som ett klistermärke i däckbarriären, snacka om att man byggt en värdelös bil, vilket kostade dem VM-titeln.

  Kanske är flera team som borde göra “En Honda/Brawn”, tjänar man nog mera på än att ta fram smådelar här o var. Rätt kul att det är andra gången i F1 som Ross Brawn bygger nästa säsongs bil under föregående säsong och sedan e med i toppen av VM-striden. Förra gången vann han med Schumi och Benetton, återstår att se vart han landar i år…

  Personligen så är jag nog svagast för Lotus bilar -89 & -90 när Camel sponsrade teamet, sen har man ju som svensk speciell ställning till Lotus genom R.Petersson, “The Man, The Myth, The Legend!”.

  //Affe

 2. Stefan Alsenmyr

  Jag tycker att BAR bilarna från 2004-2005 är de snyggaste. Hela färgschemat, formerna på bilen (som vi denna tid var på sin topp innan det blev för mycket) Och inte minst ordvitsarna på huvudsponsorloggorna. Ett väl genomtänkt koncept.

  Annars är “Black Beuty” inte ful…

 3. Ko

  mycket bra bild. nu ska man bara hitta en skrivare som klarar riktigt stora ark så har man tavlan spikad. instämmer med att sent 80tal nog ser bäst ut.

 4. Lisa

  Alla groundeffect-bilar är för mig en styggelse rent estetiskt. Det syns inte så mycket från sidan, men värre skokartonger har väl aldrig setts inom F1. De får dagens F1:or att te sig som skönheter.

  Själv tycker jag Lotus 72an från 72 är otroligt vacker. Och Renault R26an. Fast jag inser att jag kanske har litet blåfärgade glasögon där, men å andra sidan -vad är det för fel med det? 🙂

 5. dahlin

  Är det någon av er som har bilden och som kan dela med sig? Bilden verkar vara borta för tillfället 🙁

  • Lisa

   Å, tack för den, jag hade en liknande plansch med alla t.om 2007 förut, men nu har jag alla upp till dags dato… 😛

   (om ni har svårt att ladda hem, strunta i tjafset som står där, bara högerklicka på tomma rutan och välj “spara som” et voilá…)

 6. Tjena, Daniel!

  På tal om ingenting så såg jag en intressant, men kort, artikel på autoblog.com om hur organisatörerna till Le Mans 24h försöker värva nuvarande F1 stall till sportvagnsracingen!

  Remy Brouard said that not only would Le Mans organizers welcome former F1 entrants, it would give them a voice in drafting regulations. “If they want to make proposals,” he said, “we will listen.”

  http://www.autoblog.com/2009/06/14/le-mans-courting-disgruntled-f1-teams/

  Roligt att dom försöker locka med att stallen ska ha mycket att säga till om haha. Kanske BMW, Mclaren och Toyota ser det här som ett perfekt tillfälle att återvända till sportvagnsracing? Speciellt nu när Lola och Prodrive inte kom med till 2010 års F1-säsong. Kan bara säga att det vattnas i mina mungipor när jag tänker på hur LMP1 klassen skulle se ut med massa nya deltagare!

  Over and out!

 7. Ko

  trevligt med 2009 uppdatering. har fixat skrivare som pallar A3. får se om det duger eller om bilarna blir för små. i så fall blir det nog någe kopieringsställe som pallar A1,A2 och fixa ram.

Leave a Reply