Grymt snyggt John Player Team Lotus-flygplan

Fick in ett riktigt skönt tips från XYZ om detta sjukt snygga flygplan. Någon som vet mer om det?? Har sökt, men inte hittat något. Hittade dock jpslotus.org som är ganska bra för lite bilder och sånt.

5 comments

Leave Comment
 1. Bolle

  Sett en bild på Colin Chapman i ett plan med JPS-livery. Ingen aning om det var just det här planet eftersom bilden var hårt beskuren. Kommer tyvärr inte ihåg var jag såg bilden.

 2. Juha

  Tjaaa, eftersom du frågar så snällt så… Som flygare kan jag väl dela med mig lite av mina “nörd-kunskaper”, nej ursäkta specialkunskaper!

  Just denna individ har ju den så passande registreringen G-PRIX. Modellen är Cessna 414 och har faktiskt några år på nacken nu, byggd så tidigt som år 1978! Men flyger gör den, och enligt fakta skall de två motorerna på 374hp ge åbäket en maxfart på runt 436km/h… Att jämföra lite med en bil med plats för 6-7pers från samma tid skulle vara intressant =).

  Finns mer info här:
  http://www.airliners.net/aircraft-data/stats.main?id=154

 3. XYZ

  En till bild på planet, på marken:

  http://grandprixinsider.files.wordpress.com/2007/12/colin_chapman_lotus_esprit_s2sm.jpg

  I förgrunden poserar stallchefen Colin Chapman på en Lotus Esprit. Modellen kom för övrigt 1979 i ett “World Champion”- utföranade för att fira Mario Andrettis VM-titel 1978.

  http://www.k3.dion.ne.jp/~guizmo/LOVELOG_IMG/2005110469278967.jpg

  Lite nya bilder på en av vagnarna:

  http://www.supercarfrance.com/LM07/Part-1/20-Lotus_Esprit_JPS.jpg
  http://www.supercarfrance.com/LM07/Part-1/21-Lotus_Esprit_JPS.jpg

Leave a Reply