Häftiga bilder från SAABs tidiga racing- och formelbilshistoria

saabSå här i SAAB-dagar så kom det in en del häftiga länkar från TQ i en tidigare kommentar. Klart värda att lyfta fram i en egen post. SAAB har väl mest varit inblandade i andra racingklasser än formelbilstävlingar, men de hade faktiskt en egen liga som hette Barber Saab Pro Series från 1986 till 2003. SAAB levererade motorer till enhetsbilarna.

Nu när Bernie är inblandad i försöka att köpa SAAB så är det ju naturligt att det börjar snackas/drömmas om ett stall i F1.. bra långsökt, men finfint tidfördriv. wikipedia har en liten artikel om Barber Saab Pro-serien här.

Sidan saabhistory.com har några fantastiska videoklipp från tidigara ESPN-sändningar från serien. Sidan saabcentral.com har en artikel från -98 som beskriver serien. Den holländska saabrallysport har massor av sköna rally-bilder. Från saabhistory.com;

Slutligen hittade jag en blogg, saabpics.blogspot.com som har en del bilder från SAABs racing-historia som kan vara värt att kolla igenom. Här en bild;

Missa inte heller en gammal artikel som länkar vidare till en bra sammanställning av historien till flera bilmärkens logotyper. Där finns också en karta som visar utvecklingen av SAABs logga. Några SAAB-fans bland läsarna som kan tipsa om fler bra sidor?

5 comments

Leave Comment
    • Johan R

      15 cm längre är rätt mycket… Det ser lite ut som spekulationer baserat på nya reglerna, oklart hur mycket hårda fakta som ligger bakom.

  1. TQ

    Barber SAAB-serien måste tydligen varit en välkänd feeder serie för CART, med förare som Bräck, Montoya och Danica Patrick. Fräckt!

Leave a Reply