Hamilton has world at his feet …

 … skriver The Times på sin sport och Formel 1-etta. Men det gäller inte i omröstningen av den bästa föraren under 2008. Där slutar Hamilton tvåa efter.. just det.. Fernando Alonso. Här är resultat ifrån omröstningen som Times journalist och populäre F1-bloggare Ed Gorman skrivit i sin sista post för året (F1bloggen.se ångar naturligtvis vidare under vinteruppehållet, hur laddar man annars inför en ny säsong??). I den där omröstningen är det väl ingen överraskning att Hamilton, Kubica, Massa och Vettel är med i toppen annars.

Svårt att säga vem som varit den bästa föraren. Jag gissar att det ligger en del spanska röster bakom Alonsos vinst i omröstningen, men efter den ruggiga avslutningen han stod för är det inte helt galet ändå. Sebastian Vettel är nog min favorit för årets 2008 ändå. Hamilton och Massa har båda suttit i alltför bra bilar för att jag ska imponeras så där väldigt. Någon annan med synpunkt på vem som varit bäst under 2008?

12 comments

Leave Comment
 1. Klart är att Alonso varit bäst i höst. Tror nog att han varit bäst även om man slår ut det över året också. Sett till förarprestationen that is…

 2. Affe

  Jag håller nog med, med tanke på Alonson resultat i sin Renault så är han nog den bäste föraren, han var bäst i fjol också när han satt i sin McLaren och jag vågar nog säga att om han inte börjat bråka med Hamilton i depån, det där som ledde till några platsers nedflyttning så hade han troligen varit överst på pallen i fjol.

  Jag kan nog sträcka mig så långt som att Alonso är den mest tekniskt skickliga föraren sedan Mika Hakkinens stortid under åren runt millenniumskiftet. Fortfarande har ingen gjort lika spektakulär omkörning som när Hakkinen chockade Shumi på Spa 2000 på Kemmel-rakan enligt mig.

  Er som inte sett den måste se denna omkörning:

  //Affe

 3. Lisa

  Jag kanske inte ska yttra mig eftersom jag inte är neutral, men jag tycker det är ett bra val… 😛
  Om man nu med “bäste förare” menar den förare som presterat bäst utefter givna omständigheter och inte föraren med bästa bilen.

  Hamilton och Massa? De är bägge mycket bra och mycket snabba när allt går som på räls men när det inte gör det….Inte fullt så bra. Hamilton har dessutom klantat sig mer än lovligt med onödiga kamikazeattacker och rödljuskrockar. Massa är visserligen bra på att åka karusell vid olämpliga tillfällen men det tycker jag är lindrigt i jämförelse.

  Kubica har i så fall faktiskt presterar bättre utefter förutsättningarna. Snabb och inga misstag. Visserligen försvann han litet i slutet av säsongen, men det var knappast hans fel. Dessutom begriper han vad rött ljus betyder och det är ju alltid ett plus. 🙂

  Vettel? Ja jag vet inte jag…Drygt första halvan av säsongen utmärkte han sig inte på något vis, för att sen vara mycket stark i avslutningen. Toro Rosso måste ha fått snurr på grejorna i nästan samma utsträckning som Renault, och då har han levererat. Ska bli spännande att se vad han kan göra mot Webber i Red Bull.

  Min lista:
  Alonso
  Kubica
  Massa
  Hamilton
  Vettel

 4. affe

  Förlåt Daniel, jag borde ha letat igenom denna sidan innan jag tog youtubes version, men där var den enklare att hitta. Dock så imponeras jag av McLarens fart ut på Kemmelrakan, kolla senare år också, lika så i år, McLaren går som ett spjut genom Chikanen och ut på Kemmelrakan.

  //Affe

 5. ingen fara affe, den omkörningen får man inte nog av! ju fler klipp desto bättre. fortsätt posta era fynd! nån slags sökfunktion kanske vore något till nästa version av bloggen som kommer till säsongsstart.. får skriva upp det.

 6. Affe

  Nått som jag skulle vilja se vore Hakkinen, Shumi, Alonso, Hamilton samt Raikonen, dvs. de fem senaste välrdsmästarna i samma bil under ett race. Sätt alla i t.ex. en McLaren då 4 av 5 i alla fall har kört för stallet under sin karriär och kör säg 30 varv på valfri bana.

  //Affe

 7. Phixx

  Affe, det handlar inte bara om att vara en duktig att köra bilen i formula 1. En komplett förare är dessutom duktig på att tillsammans med sitt team utveckla bilen. Där ser jag nog Schumi som nummer 1 genom tiderna.

 8. Affe

  Nja, frågan är om det verkligen stämmer, jag tror nästan att Alonso gjorde mer för Renault, kolla bara 2005-2006 och framför allt slutet på denna säsong. Men visst, Schumi gjorde mycket och gör fortfarande mycket för Ferrari. Men det jag menade vore att se vem som var bästa föraren på banan, att det vore skoj att se.

  //Affe

Leave a Reply