Här är Porsche 919 Hybrid Racer för LMP1 i 24-timmars på Le Mans.

porsche le mans 1

Le Mans är ju inte direkt Formel 1, men alltid intressant. Och Porsche är ju alltid intressant. Gick ju massa rykten om Porsche till F1 ett tag, men blev väl Le Mans i stället. Det vill säga World Endurance Championship, där ju Le Mans är ett av loppen (officiell hemsida här). 14-15 juni är det dags för 24-timmars på just Le Mans.

Nu har de i alla fall släppt bilder på nya bilen. Och det här är kul! Först sen man den och tänker.. hmm.. ok.. Så får man se den uppifrån, och plötsligt är den riktigt riktigt cool. Och bra design + motorsport får alltid utrymme på F1bloggen. “Porsche Intelligent Performance” är tydligen Porsches slogan för deras 918 Spyder. autocar.co.uk har lite mer om själva bilen.

Extra kul är det ju att Mark Webber kommer sitta bakom ratten på det här monstret. De andra förarna för Porsche är Timo Bernhard, Romain Dumas, Neel Janni, Brendon Hartley och Marc Lieb. Så återstår det att se om de klarar att tampas med Audi och Toyota. Spännande blir det i all fall.

porsche le mans 2

porsche le mans 3

Porsche 919 Le Mans 4

För det senaste, bilder och mer gäller @PorscheLMP1Fans på Twitter. Bilen lanseras nu på motormässan i Geneve. Det vill säga att bilen är inte helt presenterad ännu. Hittar inte riktigt specifikationerna för den ännu. Men återkommer och uppdaterar inlägget under dagen!

Så här skriver autocar;

The 919 is powered by a radical turbocharged 2.0-litre V4 engine, but gets extra assistance from its KERS and exhaust heat energy recovery systems.

I övrigt har Porsche en ganska bra egen sida om Le Mans; Mission 2014. Our Return.

Och så kom just den här in;

1 comment

Leave Comment
  1. Balle Clorin

    Porsche tilbake i Le Mans serien!! Med Mark Webber bak rattet i lmp1. Bare å glede seg!!! Porsche har 13 seire på Circuit de la Sarthe…

Leave a Reply