Här är statistiken mellan förarna, stall för stall under Formel 1-säsongen 2009

Grymt bra och intressant artikel på sidepodcast som jag tänkte knycka rakt av. De har sett på statistiken från 2009-säsongen och tagit fram kampen i alla stallen. Här visas stall för stall och intern fördelning mellan kvalificeringar och tävlingar. Kolla in deras artikel för fler kommentarer runt själva statistiken. Här är alla siffror;

Brawn GP

Drivers Qualifying Grand Prix
Button 7 12
Barrichello 10 5

Red Bull

Drivers Qualifying Grand Prix
Webber 3 9
Vettel 14 8

McLaren

Drivers Qualifying Grand Prix
Hamilton 12 12
Kovalainen 5 5

Ferrari

Drivers Qualifying Grand Prix
Massa 4 5
Raikkonen 13 12
Badoer 0 0
Fisichella 0 0

BMW

Drivers Qualifying Grand Prix
Heidfeld 6 10
Kubica 11 7

Williams

Drivers Qualifying Grand Prix
Rosberg 14 14
Nakajima 3 3

Renault

Drivers Qualifying Grand Prix
Alonso 16 14
Piquet 1 2
Grosjean 0 1

Force India

Drivers Qualifying Grand Prix
Sutil 10 6
Fisichella 7 9
Liuzzi 0 2

Toro Rosso

Drivers Qualifying Grand Prix
Buemi 14 10
Bourdais 2 3
Alguersuari 1 4

Ferrari forts.: Och här är statistiken fram till Massas olycka mellan Felipe och Kimi, från Australien till Belgien;

Drivers Qualifying Grand Prix
Massa 4 5
Raikkonen 5 4

7 comments

Leave Comment
 1. Susanne

  Jaha kul att se, alla hyllar Kimmi som förare, ingen säger ngt om Felipe. De är ju lika bra. Kimmi är en tråkmåns dessutom och har skapat en ny rockig image, pinsamt.

  • berra

   men susanne..kimi är så mycket bättre förare än massa..det fattar alla som kan nåt..massa hamilton är otroligt snabba om allt stämmer..men dom levereras sällan med dåliga däck regn osv..de gör fler misstag.. Men under perfekta förhållanden så håller jag hamilton som den snabbaste.

   • Susanne

    Ja, ja var och en får väl tycka som man vill. Det var kanske en slump att Massa höll på att vinna förförra året? Jag ser i alla fall fram emot hur han lyckas 2010. Roligt med nya stall och hungriga unga förare. Man kan tycka vad man vill om Hamilton också men nästa år blir han nog svårslagen.

   • Antonio

    Jag tror oxå att Kimi är något vassare än Massa. Men inte med mycket. Det räcker att han tappar fokus några lopp så är Massa förbi precis som fallet var 2008.

 2. Johan R

  Alonso mot Piquet är ju iögonenfallande. Annars är det förvånansvärt många stall där den som kvalat bäst lyckats sämre i racen.

 3. Sebastian

  Inte så intressanta siffror om man inte får reda på t.ex. ev brutna lopp och blockeringar i kvalificering. Webber körde bättre än hans statistik visar.

  • Lisa

   Ja precis. Litet rättvisare blir det om man kör “ahead when both finished” om man vill jämföra teamkompisar. Inte helt bra det heller eftersom det inte tar hänsyn till om DNF är pga klantighet eller pga mekaniskt fel. Men litet rättvisare iaf.

Leave a Reply