Hett rykte: Honda drar sig ur Formel 1

Det surras massor ute på nätet om att Honda kommer dra sig ur Formel 1. De dåliga nyheterna kommer efter att det tydligen ska varit så att de andra stallen fått in en massa förfrågningar om jobb från personer som idag är anställda vid Honda. Snacket går ut på att de drar sig ur redan mars 2009. Det vore dåliga nyheter för Jenson Button som då går miste om platser i något av de andra stallen som ju börjar fyllas upp. Att Rubens skulle få fortsätta 2009 tror jag inte något vidare på ändå. De som skrivit om det är grandprix.com och pitpass.com. Enligt den senare återstår det att se om de drar sig ur att tillverka F1-motorer, allt är oklart ännu. Däremot ska det redan finnas två möjliga köpare klara. Stämmer det är det ju trots allt lite goda nyheter, efter att ha tappat Kanada och Frankrike på kalendern, samt att Super Aguri fick ge sig (efter att Honda inte längre sponsrat stallet) så vill man inte tappa ännu ett stall.

Skulle det gå så illa att Honda få kasta in handduken betyder det att vi står kvar med nio stall. Det betyder 18 bilar till start, men jag har läst att det tydligen ska vara under det antal bilar som Formel 1 garanterar ställer upp till start. I så fall kan det bli aktuellt för vissa stall att ställa upp med tre bilar. Men som sagt, allt är tidigt och allt är osäkert. Inget nytt ännu på Hondas hemsida.

Kan vara så att nyheter kommer från Japan under natten, får säkert anledning att återkomma i temat i morgon.

Samlar ihop lite länkar till nyheter för den som vill läsa mer;
Honda set to announce F1 withdrawal skriver ITV och väntar officiellt meddelande tidigt fredag.
Honda steigt aus der Formel 1 aus skriver tyska motorsport-total och väntar besked fredag 18.00.
Bye bye Honda? frågar onestopstrategy och väntar besked fredag morgon. Hittas ingen köpare läggs hela stallet ner skriver de också.
Hard times skriver grandprix.com och drar några paralleler till annan motorracing och finanskrisens påverkan.

7 comments

Leave Comment
 1. MR. Medeltid

  Det var väl ändå på tiden! Hoppas detta leder till att Toyota och kanske till och med Renault också drar sig ur skiten. Hoppas serien ruttnar bort. Som den är nu är den ändå knappt värd att se på.

 2. MR. Medeltid

  Var läste du det? Det jag har sett är 5.00 AM GMT, d.v.s. 06.00 imorgon bitti. Det känns mer rimligt med tanke på att informationen lär komma från Japan.

 3. Lisa

  Jag kan knappt tro det ännu… :-/ Förfärligt tråkigt och nu får väl Maxxx vatten på sin kvarn om standardmotorer och annat elände.

  Men där ser man, varje F1 team behöver tydligen sina sponsorer som pumpar in pengar, mycket ädelt av Honda att köra den gröna sponsorfria bla bla linjen men det håller inte!

  Och Honda som skulle bli så starka nästa år när Ross Brawn fått ordning på allting, och med redan utvecklad KERS och hela baletten. De fikade ju tillochmed efter Alonso! (himla tur att han inte skrev på) Jättesynd om Button, han har förtjänat ett bättre öde. Och ännu mer synd om F1, för försvinner ett team till är det ett hårt slag för sporten som helhet. OM inte nån riking hoppar in och köper, förstås.

  OK, vem ringer Kamprad?

 4. Om de säljer hela organisationen som den är borde det väl åtminstone finnas en möjlighet att uppnå någon slags resultat redan nästa år. Dvs om Fry, Brawn och grabbarna får sitta kvar vid rodret. Att de sen heter BAR, IKEA, Pernod eller vad fan som helst det skiter jag i. Jag skiter också stort om de kör med Honda, Ferrari, Mercedes eller Renault under “huven” Men stallet måste vara kvar.

Leave a Reply