Höga tittarsiffror under F1-finalen, i alla fall i UK, Spanien och Tyskland.

formula1sport.net har en intressant artikel om tittarsiffror från finalen i söndags. I Storbritannien var det till exempel över 10 miljoner som såg loppet, nära hälften av alla som hade TVn igång. I Spanien är det bara förra årets final där Alonso vann som samlat fler tittare under ett F1-lopp i landet, också där dryga 10 miljoner tittare. Tyskland står sig starkt i Formel 1 och nästan 12 miljoner började titta på loppet och fram mot varv 70 hade ytterligare nästan två miljoner kommit till.

Hur många som såg loppet i Sverige har jag inte hittat. En sökning efter lite olika termer ledde i alla fall in på ett debattforum på dvdforum.nu där en användare hävdar att då TV4 sände F1 under 2004-2005 säsongen, tror jag de menar, var det runt 350 000 som satt framför TVn. Någon som har någon aning? I ett liknande forum har jag läst att intresset i Norge är minst sagt svagt, men nästan 50 000 ska ha sett finalen (cirka 10 % av hur många som på samma kanal veckan tidigare såg EM-kvalet Norge-Bosnien).

2 comments

Leave Comment
  1. Mr. Romero

    På F1BB meddelade Janne B att 360.000 tittare i Sverige kollade på Brasilien GP i söndags, tydligen det mesta antalet han har kommerterat för inkluerat TV4..

  2. oj, inte dåligt med tanke på att så många fler hade tv4. hade ju varit spännande att veta hur många det hade varit om svt (yeah, dream on) eller tv4 igen kunde visa lite f1 marksänt.

Leave a Reply