Honda-rykte: Är det Richard Bransons Virgin som är Hondas “hemliga” köpare?

Det har snackats lite ute i F1-bloggosfären om att Fry och Brawn i Honda just var på väg att säkra stallet, då en okänd och hemlig ny köpare visade intresse. Snacket om Button/Senna ska också ha dementerats. Allt är minst sagt ovisst. Nu har det dykt upp ett nytt kul och spännande rykte där ute, precis lika långt ifrån säkra källor som allt annat. Enligt det senaste snacket ska det vara Richard Bransons Virgin som gett sig in i leken och är ute efter stallet.

Flygbolaget Virgin Atlantic sliter i de hårda finansiella tiderna, men tydligen finns det andra delar i Virgin-gruppen som går riktigt bra. Branson ska ha uttryckt intresse för motorsport tidigare och varit halvt på gång som sponsor vid något tillfälle.

Jag har i och för sig inte svårt att se ett F1-stall och Virgin, det är ju något slags svar på Red Bull, och det fungerar ju bra. Men extra spännande är faktumet att Branson är igång med en satsning på förnybara bränslen för flyg och bilar. Då skulle ett F1-stall fungera riktigt bra för att visa upp teknologi utåt. Det är lite knepigt att hitta mer info om det, men virgin-fuels.net tillhör Branson och hans miljösatsning. Men klart, en koppling till Virgin Galactic hade ju varit ännu coolare..

Slutligen, något helt annat. Det är kul att se att Red Bulls senaste och grymma video börjat ta fart ute på nätet. Den visar Sebastian Vettel som går igenom de senaste reglerna och sånt. Som vanligt riktigt snyggt gjort. Jag hade dock filmen redan dagen innan de lanserade sin nya bil, just när den kom. Det som gör den ännu roligare, eller gjorde då, var ju att man fick en liten tjuvkik på den nya bilen. Men missa inte länken till filmen här om ni inte sett den!

34 comments

Leave Comment
 1. Magenus

  Eftersom jag tycker att Red Bull är den friskaste fläkten i F1 just nu så hade jag välkomnat Branson. Men fan vet om detta är sant. Tydligen ska det komma något uttalande den 24:e?

 2. tror du har helt rätt magenus, skulle detta vara sant så vet jag inte vad jag ska tro längre.. men jag håller med om att branson nog skulle kunna vara en frisk fläkt i sporten. det kommer något den 24e ja;
  http://f1bloggen.se/2009/02/13/usf1-presenteras-den-24e-februari-nedrakningen-har-startat-pa-deras-hemsida/
  de har en nedräkning på gång. lite osäkert vad det är, men helt klart är att de är igång med att bygga upp ett nytt amerikanskt stall och att de önskar danica patrick som förare.
  allt är ovisst och allt är spännande!

 3. Magenus

  Daniel: Hörde på F1bb att Honda skulle komma med något den 24:e. Kan det vara så att båda stallen har något på gång?

 4. aha, honda också den 24? hajar. ja det låter ju riktigt bra. vilken pangdag i så fall.. bara att hålla tummarna då.

  själv hade jag gärna sett att sockerdricka gav sig in i cirkusen till exempel.. loka kunde kanske vara något?

 5. m

  Tror inte USF1 skulle eller vill köpa Honda. De vill köra hel amerikanskt…
  Andersson har sagt att de inte är intresserade heller till en schweizisk tidning. 😉

 6. sant M, jag rörde ihop det lite ovanför. det verkar helt klart att usf1 är inställda på att bygga allt från grunden. helt rätt i dagens marknad tror jag, de har chans att starta om från noll och bygga en anpassad och effektiv organisation. därför är de inte intresserade över att ta över honda, som ju dessutom bygger på tanken att promotera japansk teknologi ändå..
  däremot virgin kan nog vara ute efter att ta över ett stall, och då blir honda mer intressant. här finns ju ändå ingen teknologi i grunden som ska lyftas fram utan ett varumärke. så branson kan säkert få ett gott pris på stallet och mer eller mindre ta över och sätta igång.

 7. Mattias (TeamJeremia)

  Carlsberg Racing hade varit grymt!

  “Carlsberg don’t do racing, but if we did, we’d probably be the best in the world”

 8. Om vi ändå ska vara lite kreativa så vill jag se en Jas F1. 😀

  Ska jag vara lite mer seriös så hoppas jag verkligen att det ligger något i alla rykten som finns om Honda, USF1 mm, ju fler bilar som står på startgridden i Melbourne desto gladare blir jag.

 9. Magenus

  @Sebastian. Om Turbo hade varit tillåtet hade det varit idé kanske? Om man bortsett från att varken SAAB eller GM har några stålar.

 10. coolt att det är så öppet att virgin media själva skriver om det. men klart, är väl osäkert på hur kopplade de är till resten av företaget. red bull brukar ju vara ganska fria med sånt där verkar det som. men kul att det finns flera intressenter för honda i alla fall. då kommer det ju säkert lösa sig.

  så är det ett helt nytt stall, ordnar det sig så är vi ju tillbaka till ett schysst antal stall på startlinjen.

  läste lite löst snack om att det kunde bli branson i virgin som går in och tar över honda tillsammans med prodrive och deras boss, richards heter han väl. men det var nog mest snack som sagt.

 11. Lisa

  @ Magenus beror väl på vilket kön man har, Danica leaves me cold – av uppenbara orsaker. 🙂

  Men vi får klona henne så vi kan ha en Danica i varje team, det verkar ju vara den nya innegrejen. Fast då blir det mer folkrace än F1 förstås, men det gör väl inget.

  Jag har sett detdär med virginf1 (mycket dålig namnfantasi, men ändå), namnet ska enligt uppgift vara registrerat av en kvinna i London som jobbar på Virgin. We’ll see…

 12. ja, det där men namn har jag inte ens tänkt på. kan ju ställa till med lite problem. plus att det mesta som har med virgin nog är uppbokat redan.. men det skulle ju inte vara någon poäng att gå in i f1 om de inte hette något med virgin, det gör väl alla hans andra företag. gissar att de sitter någon stans och söker på lediga namn för tillfället.

 13. Wag the dog

  “av uppenbara orsaker.”

  Njae – uppenbara?

  Vaddå, på denna blogg har vi inga förutfattade meningar!

  🙂

 14. Wag the dog

  @Magenus

  “Om man bortsett från att varken SAAB eller GM har några stålar.”

  Jag har hört rykten om att Obama skall sponsra med 270 miljarder! 😉

 15. TOBIAS

  domain: virginf1.com
  created: 05-Dec-2008
  last-changed: 05-Dec-2008
  registration-expiration: 05-Dec-2009

  nserver: ns59.1and1.co.uk
  nserver: ns60.1and1.co.uk

  status: CLIENT-TRANSFER-PROHIBITED

  registrant-firstname: Louise
  registrant-lastname: Reavil
  registrant-street1: 19 Teesdale Road
  registrant-pcode: DA2 6LJ
  registrant-state: KEN
  registrant-city: Dartford
  registrant-ccode: GB
  registrant-phone: +44.1322225227
  registrant-email: louisereavil@hotmail.com

  MAILA DEN HÄR SNUBBEN OCH FRÅGA OM HAN HAR NÅGOT MED DET HELA ATT GÖRA 🙂

 16. kan väl tänkas att de bakar in den i virgin då, som http://f1.virgin.com något i den stilen. tänker att någon borde uppmärksammat om de reggat något nytt på sistone annars. men återigen, de borde koppla ihop det med någon av de coola delarna av företaget, green fuels eller galactic..

Leave a Reply