Inget Formel 1-datorspel i år [Uppdaterad: Nu med video från tidernas bästa F1spel + bästa racingspel]

Först; har snackat om det här tidigare, men efter att de slutade producera Pitstop till C64an har det inte gjorts något bra Formel 1-spel för datorer. Nya spel är snygga som bara den (dvs. stämmer ju inte helt heller om man jämför med andra racingspel, men ok..) men Formel 1 verkar bara inte passa för datorspel. För svårt och för lite spänning.

Nu läste jag att Bernie och Sony krigat om rättigheterna och resultatet i år blir att det inte kommer något spel alls.. Sony har ju haft rättigheterna, och nu vill tydligen Bernie att de ska pröjsa mer för det. Det är första gången sen -96 det inte kommer ett spel i så fall skriver planet-f1. Vill man läsa mer om datorspel och Formel 1 finns en mycket läsvärd artikel borta på f1-pitlane som går igenom branschen. Ingen upplyftande läsning direkt, eller som de skriver; A decade of bad games..

Nu; klicka på “läs mer” skruva upp volymen och njut!
Här från tidernas bästa F1-spel;

Och när vi ändå snackar om datorspel, här är en sekvens från tidernas bästa racingspel (glöm nu inte den där volymen!);

2 comments

Leave Comment
  1. Olag

    Detta spelet minns man..Man sprang in till 8 år äldre grannen och spela detta. Man undrar egentligen vad man tyckte var coolast. Att vara 8 år och spela data spel med en bunke 15 åringar eller själva spelet 😛

Leave a Reply