Italienska racingbanan Targa Florio som fantastisk bilbana

Det är mycket halv-relaterat till F1 här på bloggen i dessa dagar, men det här är helt otroligt tufft. Via den riktigt bra bloggen The Chicane (som just nu verkar ligga nere..) hittade jag storyn om en kille/tjej som byggt upp en helt otrolig bilbane-bana. Jag är riktigt sugen på en sån elektrisk racingbana, men nu inser jag hur man ska göra det..

Någon som kallar sig JMSWMS på ett sånt där forum har bygg upp en bana efter italienska Targa Florio på Sicilien, in i minsta detalj verkar det som. Resultatet är riktigt imponerande. Först lite om själva banan Targa Florio. Via wiki har jag funnit ut att det är en av världens äldsta racingbanor, men att man slutade tävla på grund av säkerhetsriskerna, vilket man kan förstå bara att att se på den där banan som JMSWMS byggt upp.. -77 tror jag man stängde banan, en kul detalj där är ju att svenske Jo Bonnier (som ofta glöms bort i vår racinghistoria) vann ett race där 1960, fem år efter att Stirling Moss vann där. Allt från wikipedia, svensk version här. forum-auto.com är ett forum som samlat på sig en del bilder som inte är så tokiga.

Den där JMSWMS som byggt banan har ett ordentligt generöst konto på photobucket där det finns massor av bilder. MASSOR.. också en del från själva tävlingarna på banan. Men mest på hemmabygget. Riktigt kul att se.

Annars verkar han/hon vara aktiv i en tråd på ett sånt där bilbaneforum som heter slotforum.com här och här är själva huvudsidan. Har inte orkat plöja alltför djupt in i deras diskussioner där, men där finns i alla fall mer godis för den extra intresserade..

I Sverige finns liknande (men här är jag verkligen ute på djupt vatten så hjälp gärna till med andra länkar bland kommetarerna) forum, som bilbaneforumet.se. Slot Car verkar vara engelska ordet för bilbana och på nordicslotcar.se får man det att vattnas i munnen.. Just nu håller de dessutom på med någon slags rea. Där finns också bilar, och speciellt den där Ferrarin som jag tidigare önskat av tomten.. utan att det kom någon..

Här är en film som samme användare gjort på en polisjakt i den uppbyggda banan. Dessvärre med musik och grejer i bakgrunden.. men lite kul ändå;

Och DrBGW har lagt upp ett ganska långt klipp med bilder från ett race på banan. Lite seg i starten, men spola fram lite så blir det riktigt intressant och kul att se. Dessvärre samma problem här med ljud som lagts på i efterhand..

5 comments

Leave Comment

Leave a Reply