Kimi Räikkönen klar för rally och Citroën? Snart, enligt officiella WRC.

Kimi verkar nära en deal i rally inför nästa säsong. På officiella wrc.com rapporteras det att en deal med Citroën blir klar i dagarna. Det är ingen dålig deal heller, Kimi får tydligen en C4 och blir klar för alla 13 omgångar av rally-VM under 2010.

Så här skriver de på WRC;

Raikkonen close to Citroen WRC deal

Formula 1 star Kimi Raikkonen is understood to be ready to sign a deal with Citroen to drive a C4 World Rally Car on all 13 rounds of the 2010 World Rally Championship.

Nothing is signed yet, but a source close to the 2007 F1 World Champion told wrc.com that only small details needed to be tied-up before an official announcement is made in the coming days.

The Finn’s 2010 WRC programme is understood to have been funded by Red Bull, one of Raikkonen’s personal sponsors, and a major backer of Citroen’s World Rally campaign.

Long time rally fan Raikkonen is able to tackle the World Rally Championship season thanks to his decision to take a one year sabbatical from Formula 1.

Raikkonen’s only WRC experience to date came on this year’s Rally Finland, where he impressed in an Abarth Grande Punto S2000. Despite engine problems he was placed 15th overall when he crashed his car into a ditch on the second day.

If Raikkonen does make the switch to Citroen power for 2010, he’ll be in good company. Six-time World Rally Champion Sebastien Loeb has won 26 rallies in the C4 and recently admitted it was his favourite competition car of all time.

Sist Kimi ställde upp i Rally Finland slutade det med en ganska tung krasch, video här. Ett spännande rykte är ju det där med Kimis personliga sponsor Red Bull. Det snackas om en återkomst till Formel 1 till säsongen 2011, då som stallkollega med Sebastian Vettel i just Red Bull. Spännande dagar framöver!

Norska Petter Solberg har jag skrivit om en gång tidigare, han körde ju runt i en grymt snygg Citroën i Rally Norway tidigare i år. Här är inlägg med video. Solberg intervjuas också på wrc.com och tippar Kimi som topp 5 om han går över till rally.

Inga nyheter om det på Kimis egna hemsida ännu.. som vanligt.. Så klart inget om det på Citroens rally-sida, men kan vara värt att hålla ett öga på den här.

Mer i media (AB, AB,).

21 comments

Leave Comment
 1. Daniel

  Vet inte om man ska skratta eller gråta kommer sakna Kimi i F1, men å andra sidan kul att se hur han lyckas i rally.
  Ett år i rally sen F1 2011, GO Kimi

 2. David A

  Jag har en känsla av att det är bra om han slutar (inte min personliga åsikt, bara allmänt) så man kan minnas honom när han var på topp. Han har ju en VM titel. Kört en del år, och ja. Minnas som en bra förare istället för att eventuellt harva längre ned i fältet i en kass bil.

 3. Fredde

  Topp 5 skulle vem som helst klara av i en wrc-bil. Det är ju typ bara 4 fabriksbilar med och resten är gammalt eller s2000 bilar..

  • morgan

   Vaddå top 5 skulle vem som helst klara av för att dem andra bilarna är gamla. Han kommer ju köra mot likvärdiga bilar från stobart och munchi samt de privata som kör en wrc med något år på nacken.

   Det är inte så att årsmodellen spelar all roll. Solberg låg trea i finska rallyt i sommras med en 06’as xsara. Alltså en privatanmäld kille i en 3 år gammal bil som kör ifrån sordo och latvala som har de bästa förutsättningarna givna.

   Nä, det skulle va kul att få se han i wrc cirkusen ett år, ett lyft för sporten också som är på dekadens..

 4. elbitter

  fredde..vad kan du?..vem som helst? Skojar du jag skulle vilka se dig köra i 200 på smala skogsvägar och samtidigt förlita dig på en kartläsare..jag håller på kimi i f1 men allvarligt så ska vi nog inte hoppas allt för mycket på att han kommer vara får framme i alla fall i början..men på asfalt där tror jag han kan va topp tre

  • Fredde

   Välkommen ut i rallyskogarn i Stockholm så kan du beskåda mej, kör nämligen rally på fritiden och skulle troligen leverera i en C4.

   • jimmy

    haha, rallyskogar i Stockholm..:P:P
    Du, om du skulle vunnit sm några gånger så kanske du skulle lyckas vara i topp 10 i Wrc…
    Det vill säga om du skulle vara riktigt bra, men tyvärr så vet inte många svenskar hur man kör rally… Alltså i jämförd med världseliten..

   • elbitter

    ha ha vilket skämt du kan inte på fullt allvar mena att du skulle hävda dig bland rally världens elit.jag kör gokart ett par ggr om året..skulle jag slå tex schumi i en tävling då?..nej tänkte väl det, jag skulle inte ha en chans..man måste kunna inse sin begränsning vilket du inte gör

    • Fredde

     Jag vet mina begränsningar men jag vet samtidigt att materialet tyvär är väldigt avgörande för hur det går i motorsport i allmänhet, och rally och f1 i synnerlighet.

     Men att köra 200 på skogsvägar är inga problem, sen kanske man inte skulle vinna vm direkt, men vilken topp 10 förare som helst i f1, dtm, nascar, champcar, f3, wtcc och till och med nästan stcc skulle leverera resultat i en fabriksstyrning i rallyvm.

  • Sebastian

   Har du egen bil? Var kör du? Jag har debutantrallyt kvar sen blir det till att skaffa en mek och något att öva i. Målet är i första hand överlevnad. I andra hand total world domination… 🙂

   Tips till alla, att börja med rally är b-körkort + två kvällskurser och ett debutantrally (körs oftast i den egna bil). Det är mycket enklare än vad man tror.

 5. xzqw

  Tror nog att wrc.com och alla andra f1 sidor skriver vad som helst om Kimi vad han ska göra nästa år, det verkar som att ingen egentligen vet något och bara chansar och hoppas att det stämmer i slutändan.
  Kimi har sagt till formula1.com att han vill vinna en till vm titel så man får se vad som händer.

 6. Peter

  Go Freddy go… Du vet vad du talar om… Fast sport handlar ju som betraktare och publik även om känslor och underhållning… och det har Kimi visat för mig mycket… speciellt 2003 när han gjorde så Schumi “kissade i byxorna” när Kimi vägrade bli avåkt och utputtad av Schumis bruttala vinnareskalle… Som du och många andra talar om så givet vis handlar saker om material och vi alla som är lite insatta vet att man måste ha talang och känsla för att kunna använda detta material och även vad som sagts lite om är att i stora stall måste man även ha teamanda och förstå att det aldrig är en mans arbete att vinna… man måste även ha en bra ledare (se Brawn) eller någon design stjärna som McLarens numera RedBulls… F-N vad heter han nu… ni vet..
  Skulle vara kul om någon med datakunskaper kunde starta en hemsida där man kunde få info om vem som är intresserad av F1 i sin egen stad så man kunde ex träffas och se lopp tillsammans och kanske åka på lopp tillsammans för att spara bensinpengar osv…. Ha det och extra hälsningar till Kimi fans… (fast Kobayashi blev jag imponerad av och även Marcus som visst skall testa för BRAWN numera Mercedes…)

Leave a Reply