Länktips: Bilder på alla liveries

f1wolf har en riktigt bra blogg som jag uppmärksammat flera gånger. Nu senast har han satt ihop en hel serie med bilder på bilarna genom åren. Kolla in 2002 liveries och se länkar nedanför i artikeln. Kan knappast säga att årets uppsättning är särskilt vass. Här finns en del godbitar att vila ögonen på.

7 comments

Leave Comment
 1. det som slår mig när jag kikar igenom gamla designer och utseenden är ju att det är märkligt att så få utnyttjar möjligheten och göra en riktigt snygg bil. ok ferrari och några andra är ju bra som de är. men varför är det så lite variation och få spännande grejer, red bull är ju bra som med deras star wars-grej i monaco för något år sedan. mer sånt hade varit kul.
  exempel på dåligt utseende nummer ett är väl toyota som ända sen starten haft en ruggit ful bil.. av någon anledning..

 2. Stefan Alsenmyr

  Hondas 2005a och till viss del 2006a är bland de snyggaste i moderns tid med en snygg färgsättning (Ferrris form är dock snyggast). De gjorde bla en del smart med deras Lucky Strike prick. Deras kepsar t-shirtar, skjortor var väldigt snygga då med det vita, röda, svarta och grön/beiga.

  Så lite skojigare färgsättningar hade inte skadat. Kom ihåg MacLarens interimbil för några år sedan som var helorange. Skit fräck! Likaså Hondas interimbil som var helsvart i förfjor.

  Så länge det inte blir som amerikansk racing där det gäller att få in så många sponsordekaler som möjligt på en bil. Och gud nåde den som har samma färg/dekalsättning på sina två teambilar.

 3. John E Thelin

  Skit fräck? Hur skiter man då?

  Men särskrivningsskämt åsido, visst var den orangea McLarenbilen suveränt ball. Mer mod i färgsättningen skulle nog gynna den som vågade ta steget, men tyvärr är det väl så att man räknat uta att vissa färger är säkrare än andra – vitt, blått och rött, då. Renault sticker ju av mest, men är ändå inte riktigt modig nog att ta en färg.

  Sponsorerna måste för all del tillgodoses, men det borde gå ändå.

  BAR-Honda är det enda teamet som verkar ha haft en riktig designer inblandat de senaste fem-tio åren. Deras merchandise var mil före alla de andras vad det gällde stil och design. Det närmaste man kommer nu är väl Toro Rosso som i alla fall har lite skojigheter på gång i sånt som uniformer och annat.

 4. Stefan Alsenmyr

  Särskrivningar från min sida beror på rent slarv/tangentbordsblindhet. Samma slarv som gör att det det finns ett s i modern i första meningen. Vet inte vad det beror på men det har ökat med åren. Ofta finner jag mig tänka på ord längre fram i meningen än vad jag hinner skriva och så slinker en eller flera bokstäver in från det ordet. Eller så missar jag en bokstav helt. Kanske ska satsa på att lära mig fullständig fingersättning och lära mig korrekt maskinskrivning?…

Leave a Reply