Ledaren i WTCC i krasch med säkerhetsbilen – video ute

Det har inget med Formel 1 att göra, men det har med racing att göra. Det är alltid osäkra moment när säkerhetsbilen kommer ut, men hittade just klipp ute från dagens WTCC (har inte ens riktigt koll på vad det är för serie eller vilka förarna är) som inte slutade lyckligt..

Har en tidigare post med video där Nick Heidfeld också kör in i säkerhetsbilen och tar med sig en dörr..

En till hela sändningen från starten i tysk TV;

Mer i media (AB, DN).

15 comments

Leave Comment
 1. ha, ja riktigt slarvigt. och taskigt för han i ledningen där.. blev nog inget fortsatt race för honom. har försökt hitta någon mer episod från formel 1, annat än den som jag länkat till ovanför med quick nick, men kan inte hitta eller komma på någon. idéer?

 2. Erik R

  Det är tur att F1 har Berndt Mayländer, för uppenbarligen krävs en del skicklighet eller åtminstone sunt förnuft för att köra en Safety Car… 🙂

  Här är en annan klassisk incident med säkerhetsbilen:

 3. Lisa

  Finns ju denhär, en annan klassiker.

  Fast det är inte säkerhetsbilen utan läkarbilen, precis som i Nicks fall.

 4. Inte koll på WTCC, världsmästerskapen för Touringbilar? oj oj oj… Aja, det var i alla fall inte ledaren som kraschade utan en eftersläntare (Franz Engstler). LEdaren var Rob Huff i Chevroleten som låser bromsarna bakom. Riktigt dålgit av säkerhetsbilen att bara köra rakt ut där, kurvan är ju blind. Kudne ha slutat mycket värre än vad det gjorde.

  • aha, tackar för förtydligande. då var det kanske ett räknefel och att de inte var medvetna om att det låg en bil kvar ute före ledaren? hänger väl på tv-kanaler, tror inte wtcc går på någon jag har så blir dåligt med koll..

  • highscore

   Det var faktiskt så att Engstler ledde loppet. Slutade sjua i första racet, och man vänder på de åtta första placeringarna till race 2. Engstler startade alltså som tvåa, men tog starten före Menu (bilen bakom Engstler).

   Men vad killen som körde säkerhetsbilen pysslade med kan man ju undra…

 5. Stefan Alsenmyr

  Ny taktik det där av SC. Kör ut rätt framför ledarbilen! Borde få stopp på fältet… 😉

  Pau-banan är “sinnesjukt” tight. Monaco liknar Indianapolis i jämförelse. En F1a skulle inte gå att ta runt där. Och sen har de stackarna i WTCC en bana till av liknande snitt (Macau). Och det är dessutom säsongsavslutningen.

 6. Andreas

  Inte koll på WTCC? Rickard Rydell vet du väll ändå vem det är?

  Förövrigt så Heidfelds crash in i medical car är genial.

 7. lite märligt att de där filmerna ligger kvar ute så länge.. det märks att det inte är fom som sitter och jobbar för att stänga av allt som dyker upp..

 8. Erik Gelotte

  Förlåt mig. Naturligtvis var ledaren Engstler. Jag såg itne det hela live och trodde då att det detta var första loppet men det var alltså Engstler i ledningen och Menu två (såklart). Ber om ursäkt för röran!

Leave a Reply