LG i Polen låter fans välja plats för nytt Poland Grand Prix

Ännu en ny bana på gång! Men denna gång med lite kul förarbete. Sponsorn LG i Polen har skapat en kampanj där man låter fans välja en bana i landet. Så ska man på något sätt presentera det för officiella F1, blir väl Bernie det, och snällt be om att få arrangera ett lopp.

Att F1 blivit populärt i och med Kubica är ju inget märkligt. Men att man skulle få ett Grand Prix hade nog varit just märligt.. Men sidan är cool. Jag fattar ingenting, men för er som kan polska där ute är den nog ännu bättre. Titta på bilderna kan man ju alltid göra..

Fyra städer finns att välja på. Skulle gärna sett en liknande grej för lite olika städer i Sverige.

http://torformuly1.pl

5 comments

Leave Comment
 1. brabham skal ha anmält intresse ja, men det hela är lite oklart minst sagt.
  tydligen är det en tysk affärsman som äger rättigheterna till namnet brabham, dessutom var det samme man som köpte upp det som blev kvar efter super aguri-stallet. så upplagt för nystart. men kommer nog mer om det så småningom.
  finns en artikel om det i tyska motorsport-total;
  http://www.motorsport-total.com/f1/news/2009/06/Deutscher_nennt_mit_Brabham_fuer_die_WM_2010_09060212.html

 2. Lisa

  Hmmm… det här är ju sånt man aldrig haft anledning att fundera över förut, men det verkar som om FIA varje år får ansökningar från en rad stolleteam. Till 2008 års mästerskap hade man 22 ansökningar, 44 bilar alltså.

  http://www.fia.com/resources/documents/2052683321__31_03_2006_F1_Entry_2008.pdf

  Så att tomtar som köpt anrika namn som March och Brabham passar på att skaffa sig litet extra PR tack vare det ökade medieintrsset för ansökningar är kanske inte så konstigt. Vi skulle ha anmält “F1 Bloggen Engineering” medan tid var, att fylla i ett papper är ju inte så svårt och uppenbarligen behövs varken bil, motor eller förare….

 3. Erik R

  Blir det ett nytt GP i östeuropa blir det i Moskva. Ryssland har alla förutsättningar för att skaffa sig ett GP: stark (?) ekonomi styrd av ett fåtal nyrika supermiljardärer som gillar riskfyllda och glamorösa projekt, samt en ultranationalistisk statsmaskin som sätter Rysslands nationella stolthet före allt annat.

  Konstigt att Bernie inte skrivit kontrakt för länge sen.

Leave a Reply